Mormonii vor BOTEZA copiii cuplurilor de acelaşi sex

Andrei Marcu ACTUALITATE Diverse SOCIAL

Biserica lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din urmă, cunoscută şi sub numele de Biserica Mormonilor, a anunţat săptămâna trecută, prin vocea primului preşedinte, că va permite BOTEZUL copiilor cuplurilor de același sex. Această decizie, luată în urma celei de-a 189-a Conferințe Generale anuale din aprilie 2019, răstoarnă vechile reguli.

Schimbarea radicală i se datorează lui Dallin Oaks, noul şef al Bisericii, interpretată drept “noua politică,” de către ziarul liberal “New York Times.”

De anul trecut, „Mormonii” doresc să nu li se mai spună aşa, ci membrii ai Bisericii lui Iisus Hristor a Sfinţilor din Zilele din urmă.

Biserica MORMONILOR – un bastion împotriva drepturilor homosexualilor, până de curând

Reporterul Associated Press, preluat  de NYT,  a subliniat că această biserică s-a remarcat drept una dintre grupările religioase care au încercat mult timp să rămână un bastion împotriva drepturilor homosexualilor.

Citiţi şi: Senatorii juriști au respins Parteneriatul civil

Schimbarea de paradigmă reprezintă un efort mai larg al noului preşedinte de a aduce biserica mai aproape de majoritatea americanilor, comentează reporterul. Liderul Bisericii Mormonilor a mai afirmat că pot fi aduşi copii şi ai altor religii cu recomandarea unui membru al congregaţiei.

Biserica va considera în continuare căsătoria între persoane de același sex ca „o încălcare gravă”, s-a scris în declarația de după conferinţă, dar „nu va mai fi renegată de doctrina bisericii”.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinților Zilelor din urmă şi-a revizuit deciziile din 2015 când membrii bisericii erau renegaţi în urma căsătoriilor homosexuale și supuși excomunicării. În realitatea, noua politică a fost impusă de presiunea enoriaşilor care ameninţau cu plecările în masă dacă nu se schimbă atitudinea faţă de această problemă. Încă din 2015, mormonii din UTAH, unde e cea mai mare congregaţie de mormoni, au participat la Gay-Pride-uri.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
TĂRICEANU, despre DRAGNEA: “Îmi doresc să rămână liber”
Preşedintele ALDE România, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost prezent sâmbătă la Iaşi, împreună cu candidaţii formaţiunii ...