Tăriceanu, apel către PNL: Convingeți-l pe Iohannis să-l demită pe Lazăr, ISTORIA nu ne va ierta pe niciunul

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT

Călin Popescu-Tăriceanu a publicat o scrisoare deschisă către membrii PNL, partid pe care l-a condus vreme de cinci ani. Președintele Senatului a făcut un apel la istoria partidului și la memoria victimelor represiunii comuniste ca să-i convingă pe peneliști să susțină demiterea lui Augustin Lazăr.

Gulagul comunist a conținut 240 unități de detenție, între care 44 pușcării, 61 locuri de anchetă, depozit și surghiun, 72 lagăre de muncă, 63 centre de deportare și domicilii obligatorii, 10 azile psihiatrice cu caracter politic și 100 sedii județene unde se desfășurau anchetele Securității.

În Gulagul românesc s-a stins aproape toată floarea partidelor istorice, liberali și țărăniști laolaltă, militari și fruntași ai satelor, elita neamului românesc- acești sfinți ai închisorilor, cum le-a spus reputatul Steinhardt.

Gulagul românesc, locul pierzaniei pentru floarea elitei interbelice

În numele acestor înaintași nu avem voie să asistăm impasibili la pângărirea memoriei deținuților politici, cel mai paradoxal titlu de noblețe din istoria umanității, după cum îl numea un fost prizonier, dr. Octavian Vulpe.

Liderul ALDE a menționat de ce se justifică înlăturarea actualului procuror-general al României.

„Nu avem dreptul să mai tolerăm prezența în fruntea procurorilor români a unui fost torționar – fie și moral – însărcinat de comuniști să mențină după gratii criticii regimului.

Vedem, de câteva zile, mărturiile lui Iulius Filip, disident anticomunist închis mulți ani în temnița de la Aiud. Apoi au apărut alți și alți deținuți politici a căror viață a fost un iad din cauza unei cozi de topor a Securității. Acea coadă de topor are un nume. Se numește Augustin Lazăr. Este actualul procuror general al României.

Augustin Lazăr, o coadă de topor a Securității

Chiar dacă Iulius Filip ar fi fost singurul care a suferit în închisoarea de la Aiud din cauza procurorului Lazăr, acesta din urmă ar fi trebuit să fie de mult plecat. 

Augustin Lazăr, unul dintre mulții călăi ai părinților și bunicilor noștri, omul care și-a clădit o carieră de succes pe lacrimile și suferințele celor care au cutezat să înfrunte regimul de tristă amintire.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
DNA clasează dosarul TĂRICEANU-MIHAIU: “Mită de la Vîntu”
“Încă o clasare de răsunet a DNA. Parchetul anticorupție a închis dosarul în care Vîntu ...