Coroana de Spini, purtată de Mântuitor PE DRUMUL CRUCII, a fost salvată

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL

Coroana de spini, probabil cea mai preţioasă relicvă a creştinismului francez, a fost scoasă din spaţiul Catedralei, în timpul focului.

Simbolul suferinţei lui Iisus Christos are o valoare inestimabilă.

Soldaţii romani i-au pus lui Iisus spinii înmănunchiaţi în formă de cunună pe cap. Hristos a purtat-o pe drumul spre GOLGOTA şi la răstignirea sa. Stăpânii de atunci au intenţionat să-l batjocorească. I-au pus titlul de „Rege al evreilor.”

Citiţi şi: Creștinii, cea mai atacată comunitate religioasă din Franța (studiu)

Relicva a fost transferată din Ierusalim la Constantinopol în anul 1063. Având mari probleme financiare, Balduin al ll-lea a vândut-o comercianţilor veneţieni. Regele francez Louis IX a cumpărat-o pe o sumă exorbitană. La Paris, în jurul anului 1238, a construit clădirea Sainte-Chapelle (1242-48). Pentru a depune simbolul suferinţei, legenda spune că Regele a mers în pelerinaj cu o ţinută sumară descălţat spre capelă atunci. Ulterior, Coroana a fost adăpostită în trezoreria Catedralei Notre-Dame din Paris.

Monseniorul Ghica, recent beatificat de Vatican, a purtat mereu cu el o bucăţică din coroana de spini. Relicva se află în custodia Bisericii Sf. IOSIF de la Bucureşti.

Foto: The Sun

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Grecia vrea să scape de FMI
Grecia intenţioneză să solicite consimţământul Mecanismului European de Stabilitate ca să scape de împrumuturile de ...