FRANŢA în ŞOC / Marele INCENDIU a făcut ravagii la NOTRE DAME

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal SOCIAL

Un incendiu DEVASTATOR a cuprins aseară catedrala medievală Notre-Dame din Paris, unul dintre cele mai faimoase repere din Franța, vizitată anual de 13 milioane de turişti, mai mulţi decât la Turnul Eiffel, informează BBC.

Turnul și acoperișul clădirii gotice, vechi de 850 de ani s-au prăbușit, însă structura principală, inclusiv cele două clopotnițe, a fost salvată, spun oficialii.

Citiţi şi: Cât costă restaurarea Notre-Dame?

Pompierii încă lucrează pentru a bloca focul deoarece echipele încearcă să salveze operele de artă stocată în interior.

Citeşte şi: Creștinii, cea mai atacată comunitate religioasă din Franța (studiu)

Președintele Emmanuel Macron a numit-o „o tragedie teribilă”. Cauza incendiului nu este încă clară. Oficialii spun că ar putea fi legată de lucrările de renovare care au început după apariția fisurilor în piatră, specialiştii fiind îngrijoraţi că structura ar putea deveni instabilă.

Procuratura din Paris a declarat că a deschis o anchetă privind „distrugerea accidentală prin incendiu”. Un pompier a fost grav rănit în timp ce lupta împotriva focului.

 Cum s-a răspândit focul? 

Incendiul a început la ora 18:30 (16:30 GMT) și a ajuns repede la acoperișul catedralei, distrugând vitraliile și interiorul din lemn înainte de a răsturna turnul din spate.

Cel mai important vestigiu creştin, coroana de spini pe care a purtat-o pe cap Mântuitorul, a fost salvată.

Aproximativ 500 de pompieri s-au desfăşurat în dispozitiv pentru a împiedica prăbușirea uneia dintre clopotniţe.

După patru ore de stropit cu apă neîncetat, șeful Diviziei de pompieri, Jean-Claude Gallet, a declarat că structura principală a fost „salvată și păstrată” de la distrugerea totală.

Secțiunile catedralei erau sub schele ca parte a renovărilor extinse și 16 statui de cupru au fost înlăturate săptămâna trecută.

Veceprimar al Parisului: „DAUNE colosale”

Viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a declarat că monumentala clădirea a suferit „daune colosale”, iar echipele lucrează în continuare pentru a salva lucrările de artă din interiorul catedralei.

Macron susţine că Notre Dame e şi a francezilor care nu au vizitat-o niciodată

Macron şi-a anulat o apariţie televizată. A fost în centrul operaţional. “Catedrala este un monument pentru toți francezii”, inclusiv pe cei care nu au fost niciodată acolo. „Vom reconstrui împreună Notre-Dame”, a spus el, laudând „curajul extrem” și „profesionalismul” pompierilor.

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cât costă restaurarea Notre-Dame?
Costurile de restaurare a reperului central al creştinismului francez, Notre Dame, după incendiul devastator de ...