„Vindeți miei românești, nu carne din afară, aproape expirată!”

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Crescătorii români de ovine fac un apel comun către marile rețele comerciale și le cer să nu îi saboteze în preajma sărbătorilor pascale. Carnea de miel de la noi este mult mai proaspătă și mai gustoasă decât cea din alte state membre UE iar excedentul de miei din acest an nu justifică achizițiile din alte părți, susțin oamenii prin intermediul Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Ovine, Bovine și Porcine din România, anunță Agrointeligența.

Legislație europeană permite tot felul de „jocuri” menite să crească profiturile în detrimentul calității cărnii vândute consumatorului român. „Se achiziționează carne din exterior în ultimele zile de valabilitate, se tranșează aici și se adaugă un alt termen de valabilitate: 7-10 zile, după caz și formă de ambalare. Carnea își pierde savoarea și poate deveni, în unele cazuri, un risc pentru consumator”, spune liderul asociației de fermieri, doctor Mary Pană. „Solicităm, asa cum o facem de ani de zile, să se pastreze termenul de valabilitate inițial, să nu mai fie păcălit consumatorul cu marfă externă. În același timp și consumatorul să caute să se informeze mai bine asupra cărnii, să nu vadă doar prețul”, se arată în apel.

Fermierii subliniază: „CARNEA ROMÂNEASCĂ de oaie este în topul preferințelor statelor din ORIENTUL MIJLOCIU, state care au de mulți ani o cultură a cărnii de ovine de calitate – OVINELE DIN ROMÂNIA sunt crescute pe pășuni naturale, cu dragoste. Carnea noastră este mai scumpă pentru că este proaspătă, animalele sunt crescute în condiții deosebite și le alocăm un timp mai mare. ANIMALELE SUNT CRESCUTE LIBER, NESTRESATE, NU CUNOSC SPAȚIILE INCHISE”, se arată în comunicatul asociației.

Referitor la prețul cărnii de miel înainte de Paște, ACEBOP arată că din ultimele discuții avute cu fermierii, prețul se va menține în jurul valorii de 14 lei/kg, în viu.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cum fură Divizia USR-PLUS cifre de la PSD și spune că are PLUS
 Știind din psihologie că memoria colectivă e scurtă, congregația apostolilor lui Cioloș din divina comedie ...