Ca o palmă peste ceafă de la Kalergi. Ne trezim?

Cosmin Ţintă ACTUALITATE OPINIE

Să pic din scaun, nu alta: pakistanezii vor să trimită jumătate de milion de muncitori în România, până în 2020. Nu e poantă, e o știre banală, citită într-o la fel de banală zi de miercuri. Decizia a fost luată după oferta prezentată de ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, care a apelat la Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special pentru diaspora al premierului Imran Khan. Al nostru, ca o floricică, le-a zis pakistanezilor că în contextul dezvoltării recente a ţării şi al emigraţiei forţei de muncă româneşti către alte ţări europene, România este gata să primească și mai mult de o jumătate de milion de pakistanezi până anul viitor!

Oricât ai încerca să bagi picioarele la ligheanul cu apă rece ca să nu citești printre rânduri, prea sunt grele multe dintre informațiile care se întrevăd și se cer puse cap la cap. Adeseori efectul e teribil, de parcă în imaginatul lighean s-a strecurat și un firișor de cablu conectat la curent. Acum, de exemplu, cu gândul între milioanele de români pribegite economic în ultimele decenii, spectrul cotelor de migranți din uvertura berlino-bruxelleză și o știre ca asta, mă simt cam ca la trifazic.

Strămutarea într-un an-doi  a unei jumătăți de milion de oameni complet diferiți antropologic în mijlocul unei populații care nu mai numără nici 20 de milioane are iz de experiment ala Kalergi. Aduce a invazie controlată, pe fondul unei depopulări locale la fel de controlate. Căci dezindustrializarea și sărăcirea populației nu au fost întâmplătoare. Iar lamentările cu care ne bombardează mentalul colectiv marile corporații în ultimii ani, cum că nu mai găsesc forță de muncă în România, rămân niște mizere mașinații, atâta vreme cât nu sunt dispuse să le plătească românilor salarii care măcar să se apropie de cele din țările dezvoltate.

Ca o palmă peste ceafă de la Kalergi e vestea asta. Ne trezim și noi? Măcar de-am vedea vreun plan concret de atragere a forței de muncă din comunitățile românești trăitoare în statele mai sărace din jurul nostru! O spun de ani de zile și voi repeta: criza demografică în care a fost împinsă România ar trebui analizată urgent în CSAT. Și, obligatoriu, ar trebui să facă obiectul unor politici clare și ferme de întoarcere acasă a românilor pribegiți și de încurajare a natalității. Aducerea de străini, sub pretextul crizei de forță de muncă, e orice altceva dar NU o soluție de ansamblu pentru România și interesele noastre!

PS: Constituția României, Art. 3, alin (4)- „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.”

Loading...

3 Comments

  1. Adrian Silviu Mironescu

    Ca vin alte neamuri e rau, dar alta e problema, mai acuta si va spun din experienta proprie. Am fost angajat la Promex Braila cu sal brut de 2508 ca meserias cu vechime, lacatus confectii metalice navale. La aceeasi unitate lucrau in jur de 100 de muncitori indieni, ucenici, cu cazare gratis + un drum pe an pana in India pe an, platiti cu 1000 USD pe luna. Conducerea societatii – director roman, ca sa nu mai existe dubii. La Santierul Naval lucrau romani, meseriasi, platiti cu 2000 de lei net si vietnamezi, ucraineni, platiti cu 1500 EUR pe luna. Conducerea- patron norvegian. Concluziile trageti-le singuri.

  2. Asta inseamna ca marile corporatii vor face locuri de munca in Romania ? Dar de unde atata ! Se rup in fuga din tara. Asta inseamna ca statul se va imprumuta la greu caci are obligatii financiare bine stabilite de pactul cu diavolul ONU privind migrantii semnat de ambasadorul nostru in Maroc

  3. Mai bine ar aduce rusi din Siberia , e mai cald la noi , iar putin ar avea dragoste de Romania si psd !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jocul VIDEO produs la BUCUREȘTI care poate ajuta la refacerea Notre Dame!
Jocul Assassin’s Creed: Unity, a cărui acțiune are loc în Franța de sfârșit de secol ...