HORIA GEORGESCU: Toader avea susţinerea şi amiciţia lui GEORGE MAIOR

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE

Tudorel Toader pare să fii avut o susţinere deschisă din partea lui GEORGE MAIOR, directorul SRI din vremea în care Toader era judecător la Curtea Constituţională a României, afirmă HORIA GEORGESCU, fostul şef al ANI, instituţie creată de Monica Macovei pentru controlul total al funcţionarilor publici şi a aleşilor locali şi centrali.

„Da. Am avut una sau mai multe întrevederi în care s-a pronunțat numele domnului ministru, la acea dată judecător al Curții Constituționale. Discuțiile respective mi-au creat impresia că Maior și Toader au o relație cordială, de amiciție și că Maior dorea să-l ajute pe Toader cu orice probleme ar fi avut. Cu titlu de amuzament, acum nu știu cui folosește asta, am descris mai sus cum își tratează Maior prietenii: îi “cunoaște vag și foarte vag” . Dar mai sunt, desigur, și excepții, în funcție de nevoi”, a afirmat Horia Georgescu în revista Newsweek, care i-a luat un interviu, în contextul în care COMISIA DE CONTROL a SRI, condusă de Claudiu Manda a publicat : ‘Raportul privind folosirea Serviciului Român de Informaţii şi Agenţiei Naţionale de Integritate de către domnul George Maior în scopuri politice’.

Manda a spus presei că SRI a transmis către ANI 71 de note care vizau în total 600 de persoane, între care miniştri, europarlamentari, deputaţi, senatori, primari, preşedinţi de Consilii judeţene, prefecţi, consilieri de miniştri, directori de Direcţii descentralizate, secretari de primărie.

Relaţiile dintre SRI şi ANI erau ilegale.

„Interviul luat lui Horia Georgescu vine să pună o tuşă groasă asupra trecutului, pentru a scoate în lumină prezentul de glorie al SRI,” afirmă un comentator avizat.

Senatorii din comisia de politică externă îi cer lui George Maior: “Come back!” Iohannis îi va zice zurück?

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Și Polonia spune „pas” monedei unice
Polonia nu va adopta moneda euro înainte ca avuţia sa economică să atingă nivelul celei ...