SLUGILE RUSIEI | Toți deputații lui Dodon au mers „pachet” la Moscova să primească sfaturi de la tovarășii lor

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Toți cei 36 de deputați ai PSRM, partidul pro-Rusia cu Igor Dodon pe post de „diriginte”, au plecat ieri la Moscova. Vizita vine în contextul în care la Chișinău sunt discuții aprinse despre formarea unei coaliții de guvernare. Socialiștii sunt cel mai mare partid din parlamentul moldovenesc, dar trebuie să aleagă un partener de coaliție. Variantele sunt PDM, partidul oligarhului Vladimir Plahotniuc, sau blocul ACUM, o formațiune nominal pro-europeană.

Recent, Consiliul Politic al PSRM a decis că scenariile post-electorale acceptabile pentru ei pot fi: o alianță cu blocul ACUM sau alegerile anticipate. De asemenea, în ultimele zile Igor Dodon a avut două deplasări la Moscova, a scris deschide.md.

Socialiștii moldoveni, în vizită la șefii de la Moscova

Șefa PSRM, fostul prim-ministru comunist Zinaida Greceanâi, a spus că deputații socialiști au fost invitați de conducerea Dumei ruse. Mâna dreaptă a lui Dodon a negat că parlamentarii au mers la Moscova să discute despre formarea guvernului de la Chișinău. Asta deși, realist vorbind, nu există niciun alt motiv logic pentru deplasare.

Zinaida Greceanâi declarat pentru postul rusesc Rossia 24 că PSRM a propus blocului ACUM crearea unei coaliții de guvernare. Cele două partide avea împreună 61 de mandate și ar putea alege președintele Parlamentului și forma Guvernul. Dar șefa socialiștilor a acuzat Blocul ACUM, cu numai 26 de mandate, și-ar dori toată puterea, a scris Radio Chișinău.

Traian Băsescu, care încă are un uriaș capital de imagine peste Prut, i-a îndemnat pe Maia Sandu și pe Andrei Năstase, să se alieze cu Dodon contra lui Plahotniuc. O opinie similară a exprimat-o și Igor Dodon.

Alianță pro-ruși cu pro-europeni la Chișinău? Ce spune Dodon?

În actualul parlament la Rep. Moldova, mandatele se împart astfel: PSRM – 35, PDM – 30, ACUM – 26, ȘOR – 7.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
De ce a fost greu de stins INCENDIUL de la Notre Dame?
Acum, când incendiul de luni seara din Catedrala Notre-Dame din Paris a fost potolit, experţii ...