Polonia, despre Germania: Să cumperi gaz de la Putin e ca și cum ai cumpăra arme!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Premierul Poloniei a atacat țara vecină și (câteodată) prietenă, Germania, în timpul unui interviu pentru FOX Business. Mateusz Morawiecki a criticat încă o dată gazoductul Nord Stream 2, care urmează să lege și mai mult UE de Rusia.

„Germania vrea să cumpere gaz rusesc prin Nord Stream 2. Să plătești pentru gaz rusesc e ca și cum ai plăti pentru armele președintelui Putin” a transmis șeful guvernului de la Varșovia. 

De asemenea, Mateusz Morawiecki a pus accent pentru importanța faptului că Polonia a semnat deja contracte pe termen lung pentru importul de gaz petrolier lichefiat din Statele Unite. În plus, premier polonez a spus că Germania mai bine și-ar crește contribuția la NATO, unde a rămas mult în urmă, în loc să-i bage miliarde în buzunar lui Putin. Reamintim că Polonia a anunțat că va renunța de tot la gazul în câțiva ani, când expiră actualele înțelegeri.

Polonia luptă să scadă dependența UE de gaz rusesc. Germania face fix pe dos!

Premierul Poloniei nici că putea să vorbească la o televiziuni mai potrivită, astfel încât mesajul să ajungă unde trebuie, adică la Donald Trump. FOX este postul de televiziune preferat al președintelui american și îl urmărește des. Relația americano-poloneză este deosebit de bună, mai ales acum, în timpul actualei administrații. Mai mult ca sigur, Trump va fi încântat că un aliat european a venit în SUA și a criticat Germania la un post american.

Camera Reprezentanților a SUA a votat o declarație împotriva proiectului Nord Stream 2. Iar Donald Trump sau ambasadorii americani din Europa rar scapă ocazia să critice Germania pentru gazoductul-capcană și pentru lipsa de interes pentru apărarea comună.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Orban visează la revizuirea granițelor în Europa, ca Putin
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a propus Poloniei să profite de criza din statul vecin pentru ...