Orban visează la revizuirea granițelor în Europa, ca Putin

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a propus Poloniei să profite de criza din statul vecin pentru a ocupa și împărți Ucraina, susține politicianul polonez Slavomir Nitras, relatează Libertatea Cuvântului din Cernăuți. Potrivit acestuia, Ungaria este „o țară foarte periculoasă”, pentru că ungurii visează să schimbe ordinea postbelică.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unui dialog filmat pentru Onet.pl. „Visează la schimbarea de frontiere. Viktor Orban încerca să ne convingă să ocupăm și să împărțim teritoriile ucrainene în perioada crizei din Ucraina. La fel ca Vladimir Putin, el visează la revizuirea frontierelor Europei (…) Orban este foarte periculos și foarte inteligent”, a declarat Nitras, membru al partidului polonez de opoziție „ Platforma Civică”.

Ungaria blochează desfășurarea ședințelor Comisiei NATO-Ucraina, din cauza încălcării drepturilor maghiarilor care trăiesc în Ucraina prin prevederile legii educației. Orban a spus anterior că nu crede în succesul integrării europene a Ucrainei și a sugerat că acest stat va rămâne în zona de influență a Rusiei. În același timp, Ungaria la nivel oficial întotdeauna a susținut integritatea teritorială a Ucrainei.

Slavomir Nitras este politolog, membru al Sejmului în trei legislaturi, deputat în Parlamentului European (2009-2014) și consilier-șef al fostului premier Evo Kopach.

Declarații controversate în România: Trianonul, „problemă europeană”

Un obișnuit al plaiurilor transilvane, pe care le vizitează cât de frecvent are ocazia, Viktor Orban făcea anul trecut, alături de președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, o serie de declarații controversate în România, la Tușnad.

„Buzduganul” a fost aruncat în prima zi a lucrărilor celei de-a 29-a ediții a Universității de Vară de la Băile Tușnad de Nemeth Zsolt: „dacă acest proiect european nu reușește să dea un răspuns corect problemei reprezentate de Trianon, atunci din păcate nu mai putem vorbi despre niciun proiect comun, nu? Pentru că e o problemă europeană acest Trianon și trebuie să găsim împreună o soluție.”

Citește și: Ungaria se pregătește de vizita Papei în România

Ca un diplomat, Viktor Orban a încercat să „îndulcească”, în cadrul acelorași lucrări, afirmațiile belicoase ale lui Zsolt: „Înțelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înțeleagă și ei că pentru noi nu e un moment festiv ( Centenarul, n.r.). Avem resurse, avem curaj și am arătat vecinilor noștri că aceia care colaborează cu ungurii fac bine. Avem o ofertă pentru vecinii noștri, care se concentrează în ideea să legăm între noi țările noastre cu autostrăzi, cu căi ferate și (…) rețele energetice, (…) să armonizăm dezvoltarea armatelor noastre și să dezvoltăm împreună economia și investițiile în Bazinul Carpatic. Deci, avem o ofertă – să construim împreună Bazinul Carpatic, pe baza respectului reciproc”, a afirmat atunci, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, Viktor Orban, adăugând că ,,de o sută de ani România modernă nu știe ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
S-a descoperit strămoşul HOBBIT-ului în Filipine
S-au descoperit noi specii de umanoizi în Filipine, titrează revistele de ştiinţă. În insula Luzon, ...