Patriarhul Daniel, aluzie la haștagiști și #rezistenți în mesajul de Florii. Vezi ce a zis!

Valentin Borcea ACTUALITATE SOCIAL

Patriarhul României a explicat în predica rostită de Florii că veșmintele frumoase, obiectele de cult, icoanele și pictura sunt semne de cinstire față de Hristos, cinstire pe care însuși Mântuitorul nu o pune în opoziție cu grija pentru săraci. Părintele Patriarh a oferit ca argument al acestor semne de prețuire gestul Mariei, femeia care i-a uns Mântuitorului picioarele cu mir de nard:

„După pilda Mariei care a păstrat mirul de mare preț pentru a cinsti pe Mântuitorul Iisus Hristos, în biserică se aduc daruri frumoase pentru Mântuitorul Iisus Hristos: veșmintele frumoase și sfințite, obiectele de cult din Sfântul Altar, icoanele, pictura frumoasă. Tot ceea ce este frumos în biserică este ca și mirul de mare preț pe care Maria, sora lui Lazăr, l-a păstrat ca să ungă picioarele Mântuitorului Iisus Hristos ca semn de prețuire și de recunoștință”.

„Dar Mântuitorul Iisus Hristos nu pune în opoziție grija pentru săraci și cinstirea Lui de către cei care Îl iubesc pe El”, a spus Preafericirea Sa făcând referire la remarca Mântuitorului: „Pe săraci îi aveți pururea cu voi” (Ioan 12:8).

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanicu

„Deci noi trebuie să avem grijă și de săraci, dar trebuie să arătăm și recunoștință și prețuire pentru Hristos și pentru Biserica Sa”, a evidențiat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Prefericitul Părinte Patriarh a spus că mirul de nard al Mariei simbolizează Sfântul și Marele Mir din Biserică, dar și frumusețea bisericii pentru că „aceste lucruri frumoase din biserică ne trimit spre o frumusețe netrecătoare și anume frumusețea slavei Împărăției Cerurilor, întrucât Biserica este icoana Ierusalimului ceresc”, potrivit Basilica.ro

Biserica Ortodoxă Română a făcut spitale, înainte de catedrală

Potrivit statisticilor Ministerului Afacerilor Interne, peste 1,4 milioane de români îşi celebrează onomastica în Duminica Floriilor. Peste 850.000 sunt femei și aproximativ 630.000 sunt bărbaţi.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Suntem la un pas de FINALA FED CUP
Simona Halep a câștigat meciul cu Caroline Garcia (locul 21 WTA), scor  6-7 (8), 6-3,  ...