Guvernul alocă 1.400 de lei pentru copiii săraci ai României

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Printr-un  program al Ministerului Fondurilor Europene, începând de astăzi, 30.000 de copii cu vârste între 0 şi 2 ani, proveniţi din familiile vulnerabile, vor beneficia de educaţie timpurie în creşe.

Alocaţia este de 1.400 de lei pentru fiecare copil. Nu beneficiază de întreg ajutorul copiii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, cărora li s-a repartizat o sumă mai mică.

Programul este finanţat dintr-un  program European capitalul uman.  prin intermediul unui program social cu o finanţare de 168 de milioane de euro, lansat luni de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Citiţi: Guvernul crează încă 4.000 de locuri de muncă. Se caută asistenți maternali pentru îngrijirea copiilor din orfelinate!

Pot aplica instituţii publice sau private

Se finanţează inclusiv cheltuielile de consiliere, de informare a părinţilor, tutorilor, persoanele care au în grijă copiii ai căror părinţi sunt la muncă în străinătate. Din totalul valorii proiectului, 10% sunt vor fi bani destinaţi pentru amenajarea creşelor, pentru dotări cu mobilier sau echipamente specifice desfăşurării activităţii.

“Pot aplica pentru aceste fonduri, orice instituţie de învăţământ acreditată, publică sau privată, furnizori de servicii de consiliere, parteneri sociali din învăţământul preuniversitar, instituţii de cult, organizaţii neguvernamentale”, a menţionat Rovana Plumb.

În programul social al PSD-ALDE s-a precizat de la început că vor fi alocate fonduri pentru familiile nevoiaşe şi vor fi ajutaţi copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Surpriza ultimului sondaj pe Bucureşti. De ce Alianţa USR-PLUS e pe locul ll?
În ultimul sondaj de tip OMNIBUS, PSD conduce în intenţia de vot a bucureştenilor cu ...