Moscova le mai pompează BANI separatiștilor din TRANSNISTRIA

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL

Rusia a alocat peste 5 miliarde de ruble ( 80 de milioane de dolari) entității autoproclamate din estul Republicii Moldova, prin așa-zisul „program de ajutor umanitar destinat Transnistriei”. Suma nu ajută doar la menţinerea stabilităţii sociale a regiunii, ci îi şi permite să se dezvolte, informează agenţia TASS.

Citeşte şi: Nu există dovezi despre o CONSPIRAŢIE Trump – Rusia, concluziile raportului Mueller

Anunțul a fost făcut de reprezentantul Federaţiei Ruse în procesul pentru reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev: „Am acordat şi continuăm să acordăm ajutor umanitar, financiar-economic şi alt ajutor necesar locuitorilor din Transnistria, cu atât mai mult cu cât acolo locuiesc circa 200.000 de cetăţeni ruşi”, a subliniat acesta, potrivit Agerpres.

AJUTOR pentru fabricile de construcţii şi pentru spitale

900 de milioane de ruble vor fi folosite pentru achiziţionarea de troleibuze, construirea unei fabrici pentru prefabricate de beton „care trebuie să asigure activitatea neîntreruptă în domeniul construcţiilor” şi înfiinţarea unui centru prenatal. Gubarev a precizat că spitalele din Transnistria au primit din partea Rusiei 8 ambulanţe şi au fost elaborate 12 proiecte în domenii precum sănătatea şi educaţia.

„Singura soluţionare a problemei transnistrene – subliniez, a problemei, nu a conflictului – o constituie un compromis echilibrat, care să fie adoptat de populaţia de pe malul drept şi cel stâng al Nistrului”, a mai declarat Serghei Gubarev cu această ocazie. Potrivit oficialului rus, negocierile cu privire la Transnistria nu trebuie să rămână ostatice ale proceselor de politică internă şi este necesară reluarea deplasărilor în regiune ale mediatorilor şi observatorilor din formatul „5+2″ (Chişinău şi Tiraspol – părţile în conflict, Federaţia Rusă şi Ucraina – garanţi şi mediatori, OSCE, mediator, iar SUA şi UE – observatori).

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un uriaș nor de praf saharian se îndreaptă spre România
Norul „foarte dens” format în Algeria se întinde deasupra Europei. Duminică a ajuns în Spania, ...