Un uriaș nor de praf saharian se îndreaptă spre România

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INEDIT

Norul „foarte dens” format în Algeria se întinde deasupra Europei. Duminică a ajuns în Spania, sudul Italiei, Malta și insulele din vestul Mediteranei iar luni, împins de vânt, praful a urcat spre nordul Italiei, Elveția și sudul Franței. În următoarele zeci de ore, norul va ajunge până în Marea Britanie, Irlanda, Polonia și Ucraina, informează site-ul de specialitate Severe Weather Europe.

Miercuri, uriașul nor de praf saharian ar urma să ajungă deasupra României și să acopere mare parte din țara noastră, cele mai afectate regiuni fiind vestul și centrul. Potrivit estimărilor specialiștilor de la Universitatea din Atena, în România cea mai mare concentrație de particule de praf şi nisip saharian se va înregistra în cursul zilei de vineri. A doua zi, sâmbătă, norul de praf se va disipa.

Medicii le recomandă celor cu probleme respiratorii şi copiilor să fie atenţi și îi sfătuiesc pe aceştia ca în zilele cu concentraţie mai mare de praf să încerce să nu iasă din casă sau să poarte măşti chirurgicale.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Procurorii lui Iohannis vor “arestarea” PSD ?
În goana nebună de a pune cu botul pe labe 835.000 de oameni dintr-o dată, ...