Coroana și Biserica | Familia Regală, alături de românii din Danemarca de Înviere!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române și Principele Radu au fost de Înviere în biserica ortodoxă românească din Copenhaga. Slujba a fost oficiată de Prea Sfințitul Macarie, Episcop al Europei de Nord. Fiica Regelui Mihai continuă astfel o tradiție a tatălui său, anume a celebra Paștele în diferite comunități românești.

Sute de români din Danemarca au venit la liturghie. Biserica și curtea au fost pline de credincioși. Prima care a luat lumină de la Episcopul Macarie a fost chiar Majestatea Sa Margareta. De asemenea, în biserică, dar și la slujba de afară, Custodele Coroanei a primit loc de cinste, asemeni unui suveran în funcție.

În mesajul său, PS Macarie a evidențiat importanța păstrării și cultivării moștenirii creștine. Atunci când omul respinge această moștenire, pe care s-a clădit civilizația noastră europeană, a spus înaltul ierarh, „își taie rădăcinile, își reneagă trecutul, își alterează prezentul și își refuză viitorul”. Ierarhul a evidențiat și legătura dintre Coroană și Biserică, ambele păstrătoare ale tradițiilor românești, prin amintirea motto-ului Familie Regale a României: NIHIL SINE DEO!

În cuvântare sa către enoriași, Majestatea Sa Margareta a deplâns micșorarea dimensiunii spirituale a vieții moderne. De asemenea, i-a îndemnat pe românii din Danemarca să nu-și uite rădăcinile.

Este o mare bucurie și privilegiu să mă aflu aici în această noapte sfântă. Ne-ați vorbit despre moștenirea creștină și despre importanța acestei dimensiuni spirituale, care în ziua de azi lipsește prea mult. Ne gândim la țara noastră și nu uităm de tradiție și de spiritualitate. Hristos a înviat!”

https://www.youtube.com/watch?v=afz5zcxIlfw

La final, PS Macarie a spus că fiica Regelui Mihai dovedește, asemeni înaintașilor săi, că iubește poporul român cum rar se mai întâmplă în zilele noastre. În jur de 30,000 de români sunt stabiliți în Regatul Danemarcei.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Două biserici din Grecia, lovite cu RACHETE de Înviere!
Două biserici din Grecia, din insula Chios, au fost bombardate cu rachete în noaptea de ...