Două biserici din Grecia, lovite cu RACHETE de Înviere!

Valentin Borcea ACTUALITATE Diverse INTERNATIONAL

Două biserici din Grecia, din insula Chios, au fost bombardate cu rachete în noaptea de Înviere, chiar în timpul slujbei. Sute de proiectile au zburat către fiecare lăcaș de cult.

Nu, nu a fost vorba de un atac terorist sau de o invazie, ci de o tradiție care ține de sute de ani. Cele două biserici sunt construite câteva sute de metri una de cealaltă, dar sunt vechi rivale. În fiecare an, fiecare lăcaș este este bombardat cu rachete de către enoriașii din cealaltă parohie.

Oamenii lucrează luni întregi ca să fabrice proiectilele. Este și un concurs. Echipa care lovește de cele mai multe ori clopotnița bisericii adverse este declarată câștigătoare și primește onorul întregii comunități.

Tradiția datează de când Grecia era ocupată de Imperiul Otoman. La început, cele două parohii adverse se bombardau cu niște tunuri mici. Dar turcii, care se temeau ca armele să nu fie întoarse împotriva lor în caz de răscoală, au impus folosirea de rachete artizanale.

Acest ritual, numit Rouketopolemos sau războiul rachetelor, est specific satului Vrontados. Localnicii spus că este una dintre cele mai frumoase tradiții de Paște din toată Grecia.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Patriarhul roșu i-a dat Lumină lui Vladimir Putin
Pentru Rusia, cea mai importantă slujbă de Înviere a fost cea de la Catedrala Hristos ...