Socialiștii au câștigat alegerile din Spania

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Premierul spaniol, socialistul Pedro Sanchez, a proclamat victoria partidului PSOE în alegerile parlamentare anticipate de duminică, informează EFE. În condițiile în care socialiștii nu vor putea face singuri majoritate, el s-a arătat dispus la coaliţie cu „toate grupările pentru a guverna în limitele Constituţiei”,  ceea ce pare a fi, pe lângă comunicarea disponibilităţii, şi un avertisment adresat separatiştilor catalani.

Potrivit rezultatelor parţiale, după numărarea a 99% din voturi, socialiştii au obținut 123 de locuri în Parlament. Pe locul al doilea se situează Partidul Popular, cu 65 de locuri. Partidul liberal de centru-dreapta Ciudadanos, care se opune independenței Cataloniei, a obţinut 57 de mandate, iar  formaţiunea de extremă stânga Podemos 42 de mandate. Prezența la vot a fost una ridicată, aproximativ 75,75% din cetăţenii cu drept de vot exprimându-și opţiunea politică la urne.

O surpriză față de precedentele alegeri o reprezintă intrarea în Parlament a partidului de extremă dreapta Vox, care a obținut 24 de mandate. Dacă la alegerile din 2016 formaţiunea politică obţinea doar 47.100 de voturi, la alegerile de duminică a adunat 2.676.000 de voturi.

PSOE a reuşit să ocupe primul loc în toate regiunile, cu excepţia Ţării Bascilor, dominată de naţionaliştii PNV, care au obţinut 6 mandate, Catalonia, unde separatiştii au obţinut o victorie clară şi Navarra, unde a obţinut 2 locuri la egalitate cu o coaliţie conservatoare. În Ţara Bascilor nici Ciudadanos şi nici Vox nu au reuşit să obţină reprezentare, relatează Agerpres.

Loading...

One Comment

  1. ESTE DE SALUTAT PREZENŢA LA VOT !!! 75.5% ESTE UIMITOARE FAŢĂ DE CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN RESTUL EUROPEI !!! AM DORI ŞI LA NOI AŞA CEVA !!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Creatorul de MODĂ, Răzvan CIOBANU, mort într-un accident de mașină
Răzvan Ciobanu a murit în această dimineață, în timpul unui accident rutier. Acesta avea 43 ...