TURCIA poate arunca NATO în aer. Vezi în ce situaţie!

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL

SUA doresc stoparea programul F-35 Lighting II de livrare a avioanelor de luptă ultra-moderne către TURCIA. Oficialii de la Ankara se vor îndrepta cel mai probabil spre avioanele de luptă ale Rusiei, scrie defenceromania.ro.

Potrivit publicaţiei, care citează un oficial turc, Rusia ar fi prima și cea mai bună opțiune dacă SUA vor bloca livrarea avioanelor F-35 către Turcia.

citeşte şi: România cumpără super-avioane F 35? Vezi ce susține Pentagonul

La începutul lunii aprilie, americanii au oprit negocierile pentru achiziţionarea de către Turcia a celebrelor avioane F-35, din cauză că armata semilunei nu doreşte să stopeze achiziţionarea sistemelor ruseşti S-400, de apărare anti-eriană. Oficialii armatei americane se tem de copierea datelor tehnice şi transferarea lor către   avioanele, aparţinând Rusiei.

Washingtonul a somat Ankara să aleagă între sistemul rusesc de apărare S-400 pe care intenționează să îl cumpere şi avionele americane de vânătoare F-35, pe care Turcia doreşte de asemenea să le achiziţioneze.

România și alte patru state sunt incluse pe lista de clienți potențiali pentru cel mai modern avion de luptă american, F-35 Lightning II. Doar 11 state au acces la această tehnologie, însă costurile sunt foarte ridicate, în special pentru o țară care abia și-a permis 12 avioane second-hand, notează Europa liberă.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Balenă RUSEASCĂ de SPIONAJ, prinsă în apele teritoriale ale Norvegiei! Vezi cum a ajuns acolo
Un mic vas de pescuit norvegian, care era în apele din nordul țării, a întâlnit ...