O nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Ministerul Finanţelor lansează joi, 2 mai, o nouă emisiune de titluri de stat destinată populaţiei în cadrul Programului Tezaur. Cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani, titlurile au dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5%, respectiv 5% iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Noua emisiune vine după ce anul acesta românii au investit deja în titluri de stat peste 1,4 miliarde de lei. Cele mai multe subscrieri au fost făcute în Bucureşti, Prahova, Cluj şi Argeş.

Titlurile de stat pot fi cumpărate în perioada 02 – 31 mai 2019 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi în perioada 02 – 30 mai 2019 prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, din mediul urban, iar în perioada 02 – 29 mai 2019 din mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, plafonarea sumelor care pot fi investite fiind eliminată. Titlurile de stat sunt au valoare nominală de 1 leu, sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Dobânzile la depozite în lei sunt mai mici pe piața bancară iar comisioanele practicate pot face ca, după un an, deponentul să se aleagă cu o sumă mai mică decât cea depusă. Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni iar maturităţile vor fi stabilite în funcţie interesul manifestat de investitori.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
RRA nu a “augmentat fenomenul extremist din Germania” – afirmă Alexandru PETRESCU, ministrul comunicaţiilor
Postul național de radio din Germania, Deutsche Welle, a difuzat recent un documentar despre PSD, ...