Surpriză: noua dobândă de referinţă se aplică şi pentru Prima Casă, Prima Maşină şi Investeşte în Tine

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC

Regula includerii în formula de calcul a ratei de dobândă a indicelui de referinţă calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare  (IRCC), care înlocuiește Robor, se aplică şi programelor guvernamentale cu garanţia statului, respectiv „Prima casă”, „Prima Maşină” şi „Investeşte în tine”, a anunţat, joi, Ministerul Finanţelor Publice.

2,36% pe an este IRCC publicat, tot joi, de Banca Naţională a României în urma reglementărilor prin art.II şi III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2019. În acest timp, Robor este 3,32%. IRCC a fost calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2018.

Citește și: Ratele la CREDITE ar putea scădea cu până la 18%. Doar pentru refinanţări sau credite noi

„Astfel, pentru creditele acordate în monedă naţională rata de dobândă va fi compusă din indicele de referinţă calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare, la care creditorul poate să adauge o anumită marjă fixă pe toată perioada derulării contractului. Indicele de referinţă pentru credite acordate în lei cu dobândă variabilă se publică în fiecare zi lucrătoare pe site-ul Băncii Naţionale a României şi reprezintă rata de dobândă calculată ca medie ponderată a ratelor de dobândă cu volumele tranzacţiilor de pe piaţa interbancară”, se menţionează în comunicatul Ministerul Finanţelor Publice.

Citește și: Bani pentru opt milioane de români. Vezi ce noutăți aduce „Investeşte în tine”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Elita operei mondiale se adună în România în onoarea unei mari soprane românce! Vezi când!
Profesioniști din elita operei mondiale vin în Transilvania pentru Festivalul Regal de Operă “Virginia Zeani”, ...