Viorica Dăncilă, alături de lideri din SUA și Israel la comemorarea victimelor Holocaustului de la Auschwitz

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

10 mii de oameni au participat în localitatea poloneză Oswiecim la „March of the Living”, pentru comemorarea victimelor Holocaustului. Cei mai mulți dintre cei prezenți au fost tineri evrei din toate colțurile lumii. Acest eveniment este atât unul comemorativ, cât și unul educațional, pentru a atrage atenția asupra antisemitismului existent pe glob.

Participanții au parcurs pe joc distanța de aproape trei kilometri de la lagărul Auschwitz I, acolo unde se află infama poartă cu mesajul „Arbeit Macht Frei”, până la Auschwitz II Birkenau, acolo unde se opreau trenurile pline cu evrei aduși la moarte.

Delegația României a fost condusă de premierul Viorica Dăncilă, care a fost însoțită de David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, precum şi Tova Ben Nun-Cherbis, președinte și Fondator al Complexului Educațional Laude-Reut, împreună cu un grup de copii din Romania.

Marș la Auschwitz în memoria victimelor Holocaustului

Pentru prima oară în istoria de 31 de ani a Marșului, Statele Unite a trimis o delegație guvernamentală. Din aceasta au făcut parte, printre alții, Ambasadorul în Israel, David Friedman, cel care a reușit mutarea ambasadei americane la Ierusalim, Ambasadorul în Germania, Richard Grenell, mare critic al Angelei Merkel și Ambasadorul în Polonia, Georgette Mosbacher, prietenă apropiată a lui Donald Trump.

Viorica Dăncilă alături de rabinul Tel Aviv-ului, de președintele Agenției Evreieși și de Ambasadorii SUA în Israel, Polonia și Germania

De asemenea, au mai fost prezenți Patriarhul Bartolomeu al Constantinopului, rabinul Tel Avivului, Yitzhak Herzog, președintele Agenției Evreiești pentru Israel și supraviețuitori ai Holocaustului.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Facebook a dat CU BAROSUL în libertatea de exprimare, cu prilejul zilei libertății presei
Facebook a anunțat ieri că a șters complet conturile a mai multe persoane care răspândesc ...