Bahrain, aproape de clubul PATRIOT! Congresul SUA a aprobat tranzacția URIAȘĂ!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL

Congresul SUA a aprobat vânzarea către Bahrain a sisteme de rachete Patriot în valoare de 2,5 miliarde de dolari. Statul din Golf ar putea deveni astfel a 17-a țară din clubul Patriot, din care mai fac parte România, Polonia, Suedia și Statele Unite.

Bahrain vrea să cumpere nouă lansatoare M903, două radare AN/MPQ-65, 36 de rachete Patriot MIM-104E Guidance Enhanced Missiles și 60 de rachete Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE), a scris DefenseNews. În contract sunt incluse și restul de echipamente asociate.

Contractul va fi unul de timp Foreign Military Sales, adică guvern-guvern. Asta înseamnă că guvernul american se ocupă de procurarea, logistica și livrarea unor arme pentru guverne străine. Oficialii țărilor care vor să cumpere armament american nu mai negociază direct cu producătorul.

România, exemplu pentru Polonia în achiziția de rachete din SUA

Raytheon, producătorul Patriot, a primit în ultimii ani contracte de 18 miliarde de dolari, fără a-l include pe cel cu Bahrain. Toți clienții noi pentru sistemul antirachetă au fost europeni, care au răspuns astfel la agresiunile rusești.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
PSD renunţă la bătălia anunţată de ORBAN la Foşcani
După ce LUDOVIC ORBAN a anunţat bătălia de la Focşani, între susţinătorii PNL şi cei ...