DRAGNEA şi Morawiecki provoacă CRIZA SPARANGHELULUI în Germania

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Germania acordă facilităţi fiscale companiilor care angajează sezonieri. Statul subvenţionează cu 30% salariile acestora. Muncitorii din agricultură, din pomicultură, din amenajări de grădini primesc minimum pe economie. Adică 1550 de Euro şi uneori mai mult.  Locuiesc în barăci în condiţii subumane. MUNCESC 12 ore pe zi. Câştigă 3,5-4 Euro/oră. Cam cât e ajutorul de şomaj pentru nemţi. Majoritatea lucrătorilor de acest gen era compusă din români şi polonezi.

Românii şi polonezii nu mai sunt interesaţi de muncă sezonieră în GERMANIA

Acum a început campania de recoltare a sparanghelului, o legumă foarte utilizată în bucătăria germană, considerată Regina legumelor. Fiartă 20 de minute cu puţină sare şi unsă cu unt reprezintă deliciul primăverilor germane.

Citeşte şi: Descoperirea URIAŞĂ a avocaţilor lui DRAGNEA care desfiinţează condamnarea la 3 ANI şi şase luni

Însă, la început de mai, fermierii sunt puși în fața unei probleme majore, cu care nu s-au mai confruntat: lipsa forței de muncă. Potrivit unui documentar realizat de televiziunea germană NDR, românii și polonezii nu mai vor să recolteze sparanghelul pe salariu minim.

Creşterea economică din România îi lasă pe cultivatorii de SPARANGHEL fără mână de lucru

Fermierii germani găsesc tot mai greu muncitori, după ce în Polonia au fost majorate alocațiile pentru copii, iar România înregistrează creștere economică. ”Economia românească se dezvoltă pozitiv, există mai multe locuri de muncă și mulți nu mai vor să lucreze ca sezonieri în Germania”, a declarat pentru NDR un expert al Camerei de Agricultură din Renania de Nord-Westfalia.

Criza muncitorilor români se simte în Saxonia Inferioară, landul în care sunt cultivate 4.500 de hectare cu sparanghel, care produce o treime din producția totală a Germaniei.

Germania simte că îi pierde pe sezonierii români în favoarea Olandei, unde salariile pentru același gen de activitate sunt mai mari, mai titrează reporterul televiziunii citate.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Teroriștii palestinieni caută RĂZBOI cu Israel! Au lansat SUTE de rachete spre orașe israeliene
Cel puțin 450 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza în ultimele 24 de ...