DRAGNEA şi Morawiecki provoacă CRIZA SPARANGHELULUI în Germania

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Citeşte şi: LIVIU DRAGNEA: “Punem la dispoziția primăriilor 10 miliarde de euro”

Fiecare contract trebuie înregistrat la Oficiul de muncă german. Există însă firme româneşti care duc muncitori fără forme legale. Aici e problema. Atenţie cu cine plecaţi!

Salariul de funcţionar public în ROMÂNIA  e mai mare decât cel de la SPARANGHEL

Costel P. e funcţionar public la o Primărie din judeţul Bistriţa. Are 54 de ani. Ani de zile îşi rotunjea veniturile la muncă în Germania. Nu mai vrea să audă de sparanghel. Câştiga în jur de 1.100 de euro. Muncea în zona Düsseldorf, aproape de Olanda. O criză de lombosciatică l-a ţinut anul trecut acasă.

„Mai pleacă bistriţenii în Germania?” Unii n-au de ales. În fabricile germane de automotive din judeţul său lucrează mai mult sârbi. Nemţii le dau undeva la 350 de Euro pe lună. „Ăştia sunt bani?” – se întreabă el. Dar dacă şi-ar rezolva spinarea ar mai pleca? „Nici vorbă.” „Acum câştig peste o mie de euro ACASĂ. Unde să mai plec?”

Costel P. îşi aminteşte condiţiile subumane şi tratamentul la care erau supuşi românii. Prin satele lor băcăniile nu sunt închise cu cheia. Mergi serveşti şi laşi banii. Într-o bună zi, i-a dispărut unui comerciant o ladă de vin. Bineînţeles că au fost acuzaţi românii. „Tare ne-am supărat. Nu toţi românii sunt hoţi!”

Cu cine votează la alegerile europarlamentare? Îi e ruşine, ca fost nepot de fermier, fost liberal de partidul pe care l-a susţinut. Nu vrea să spună cu cine votează. După insistenţele noastre zice: „cu cei care au mărit salariile şi pensiile părinţilor.” Adică cu PSD.

Anul acesta Spargelul, cum îi zic nemţii, a răsărit cu două săptămâni mai devreme. Preţul la fermă a crescut. Sub 20 de Euro/kilogram nu mai vinde niciun fermier.

Dragnea le-a scos nemţilor mai mulţi bani din buzunar

Se poate spune că DRAGNEA, împreună cu Morawiecki, le-a scumpit nemţilor mâncarea atât de râvintă.

Loading...
loading...

One Comment

  1. Pingback:Sparanghelarul se întoarce fericit cu 4.000 de euro. Cât câştigă cultivatorul german? - newsromania.info

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Teroriștii palestinieni caută RĂZBOI cu Israel! Au lansat SUTE de rachete spre orașe israeliene
Cel puțin 450 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza în ultimele 24 de ...