Roşia Montană, în UNESCO: „Dacă reuşea trăsnaia aia plăteam 4,4 miliarde de $”

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Pentru prima oară un ministru al guvernului DĂNCILĂ explică public motivul retragerii DOSARULUI ROŞIA MONTANĂ de la UNESCO, dosar făcut în pripă, pe ultima sută de metri, de către guvernul CIOLOŞ, prin care fosta administraţie grupată acum sub steagurile PLUS voia să facă din comuna minieră un sit arheologic.

”Nu putem să blocăm toată țara, să nu mai construim nimic”

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a declarat  pentru publicaţia Alba24 că România risca să piardă procesul cu compania canadiană Gabriel Resources dacă localitatea Roșia Montană ar fi fost inclusă în patrimoniul UNESCO. A vorbit despre acţiunea ministrului culturii de atunci, drept “trăsnaia respectivă.”

”Dacă Roşia Montană ajungea să fie sit UNESCO, practic era un proces de câteva miliarde de dolari, pierdut din start”, a declarat Breaz publicaţiei “Alba24”, referindu-se la procesul dintre statul român și compania Gabriel Resources, deținătoarea unui proiect de exploatare a aurului și argintului din zona minieră, cu o miză de 4,4 miliarde de dolari.

Daniel Breaz a mai spus că este de acord cu protecția patrimoniului, dar că ”nu putem să blocăm toată țara, să nu mai construim nimic.”

Citeşte şi articolul apărut cu o săptămână înainte de de decizia GUVERNULUI:  România îngroapă pe veci un capital de 20 de miliarde de euro

În vara anului trecut, GUVERNUL DĂNCILĂ a retras dosarul “Roşia Montană” de la UNESCO.

Prin aşa zisa protecţie a sit-urilor arheologice, o serie de forţe externe încearcă să blocheze dezvoltarea economică a ţării.

Mai multe probe apărute în media au demonstrat că ONG-urile de patrimoniu erau sponsorizate de George SOROS, aflat în război mondial cu acţionarii de la Gold Corporation.

NEWSTANDARD a fost prima publicaţie din România care a avertizat riscul de pierdere a arbitrajului de la Washington.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Panorama care-l dă de gol pe „MICHIDUŢĂ al lui EDY” (HELLVIG, coleg de şcoală cu RAREŞ BOGDAN)
Liberalii au anunţat că la mitingul de astăzi din Piaţa Centrală a oraşului Focşani au ...