Trei proteste, autorizate de Primărie, în timpul SUMMIT-ului de la SIBIU

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

SUMMIT-ul șefilor de stat sau de guvern de la SIBIU, din ziua de 9 mai 2019, la care se vor discuta noile perspective ale Europei, va avea trei acțiuni diferite de proteste.

1. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 va manifesta pentru „promovarea dezideratului de reunificare a Republicii Moldova cu România,”între orele 11-15, pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, pe platoul asfaltat din fața clădirii vechi a Primăriei Municipiului Sibiu.

2. Greenpeace România va organiza un miting de protest, între orele 10-15, în Piața Unirii din Sibiu, din cauza „situația mediului din România și Europa” și schimbările climatice.

3. Al treilea protest este al Asociației „Evoluție în instituție”, care are autorizație, între orele 11-20 în Piața Unirii, pe platoul din fața Centrului Cultural Ion Besoiu. Cei din urmă vor să le atragă atenția șefilor de stat sau de guvern asupra încălcărilor frecvente ale dreptului la întrunire pașnică și liberă exprimare, vinovate sunt, în opinia lor, Jandarmeria și Poliția Română subordonate politic.

Dacă primele două organizații sunt cunoscute, cea din urmă, deși înființată în 2016, se recomandă ca susținătoare a protestelor pe grupul  #insist.

Toate cele trei proteste au fost autorizate de către Primăria orașului.

Summitul șefilor de stat sau de guvern din UE, care va avea loc pe 9 mai la Sibiu, este cel mai așteptat eveniment politic european în perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE. În acest context, liderii europeni vor discuta despre noua agendă a UE pentru 2019-2024.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
PNL-USR, cu stângu-n dreptul prin Senat
Senatorii au respins, luni, moțiunea PNL-USR prin care opozitia cere demisia ministrului Finanțelor.  Moţiunea simplă ...