Cade trăznetul: Meleşcanu cere rechemarea lui Maior din SUA

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a anunţat, miercuri, că a transmis către Cotroceni cererea de rechemare a lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA precum şi propunerea numirii unui nou ambasador la Washington. Decizia finală privind rechemarea o va lua, potrivit Constituției, Preşedintele.

„Comisia de politică externă a Senatului a solicitat MAE să facă o analiză referitoare la dl ambasador Maior. În urma acestei solicitări am făcut analiza respectivă şi am trimis şi la preşedinţie propunerea de rechemare a ambasadorului George Maior şi numirea unui nou ambasador la Washington. Analiza noastră s-a bazat şi pe raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri persoale de domnul Maior”, a declarat miercuri Teodor Meleşcanu, potrivit Mediafax.

Citește și: GEORGE MAIOR insistă să devină PENAL. Cine îi face plângerea?

Maior a fost numit ambasador al României în SUA în iunie 2015. Anterior a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani. George Maior a fost audiat în Comisia de Control SRI în 2018  cu privire la protocoalele secrete încheiate de instituție în perioada în care a condus-o.  Raportul Comisiei de control arată că faptele fostului şef al Serviciului „se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”. Mai exact, George Maior ar fi folosit instituţia şi relaţia cu ANI pentru a-şi crea oportunitatea să devină premier, dacă Victor Ponta ajungea preşedinte.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Mazăre, prins în Madagascar! Dovadă că există viață după LCK și Lazăr?
Radu Mazăre a fost reținut astăzi în Madagascar, a scris presa din România. Informația a ...