CITEȘTE mesajul Patriarhului Daniel cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai !

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Mesajul adresat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, cu prilejul Zilei Naționale a Regalității, 10 mai 2019:

Majestății Sale Margareta,
Custodele Coroanei române

Majestatea Voastră,

Hristos a înviat!

Cu deosebită bucurie şi stimă, la sărbătoarea Zilei Naționale a Regalității, adresăm întregii Familii Regale felicitări, binecuvântări şi calde urări de sănătate.

Ziua Națională a Regalității este şi un prilej de a mulţumi lui Dumnezeu pentru faptele luminoase din istoria Casei Regale și a Țării noastre, pentru tot ceea ce Monarhia Română (1881-1947) a realizat benefic pentru poporul român în plan spiritual, cultural, edilitar, educațional şi social-filantropic.

De aceea, astăzi, 10 mai 2019, la Catedrala Patriarhală, sunt comemorați cu respect şi evlavie Regele Carol I şi Regina Elisabeta, Regele Ferdinand şi Regina Maria, Regele Carol al II-lea şi Regina Elena, Regele Mihai şi Regina Ana.

Ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos să ne ajute să păstrăm şi să promovăm valorile unității, libertății şi identității naţionale, moștenite de la înaintași, ca fiind simboluri ale demnității poporului român, spre binele României şi bucuria românilor de pretutindeni.

Cu stimă şi binecuvântare,

† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Loading...

One Comment

  1. Madalin Focsa - Campina

    Groaznic ! Daca pana si un om luminat ca Patriarhul, separa artificial „Regalitatea” de Independenta, plasandu-se de partea celor inculti si ignoranti care smulg zilei de Zece Mai semnificatia ei cea mai importanta (cea din 1877), lasandu-i-le doar pe cele din 1866 si 1881, atunci situatia este grava, dramatica si compromisa… Nu stiu ce se mai poate recupera pentru mentalitatea deformata a romanului. Si totusi, speranta moare ultima, si Adevarul trebuie spus mereu, asa ca rog toti cititorii acestui articol (pe care autorul a evitat sa-l redacteze in nota critica) sa citeasca articolul meu daca vor sa inteleaga complet de ce 10 MAI nu e doar „Ziua regalitatii”, ci in primul rand este Ziua Independentei: http://ziaruloglinda.blogspot.com/2019/05/ganduri-despre-zece-mai.html

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Helmuth DUCKADAM i-a dăruit LUI TUSK mănușile sale. „SĂ APERE mai bine EUROPA”
În ianuarie 2019, odată cu lansarea Președinției Române a Consiliului European, președintele Consiliului European, DONALD ...