Brigada n-o murit, num-un pic s-o hoginit

Cosmin Ţintă ACTUALITATE OPINIE

Greșește Dex online când deschide explicația pentru „brigadă de agitație artistică” printr-o paranteză în care precizează „ieșit din uz”. Fiindcă ultimele zile ne arată că e mai vie, în vogă și împlicit „în uz” decât în tristele vremuri în care a fost inventată! În rest, are dreptate: BRIGÁDĂ s.f. 1. Echipă organizată pentru anumite sarcini de producție. ◊ (Ieșit din uzBrigadă artistică (de agitație) = echipă artistică de amatori (care, în programe scurte, își propuneau să facă agitație politică în jurul problemelor importante din viața unei colectivități)…

„Se întâmplă să fiu la Iaşi şi să ajung şi la protestul anti-PSD. Am nimerit între mulţi protestatari nervoşi şi frustraţi. De înţeles”, scrie cineva. „Dar momentul în care am simţit că nu am ce căuta acolo a fost când oamenii au început să arunce cu bani (un leu) şi alimente în susţinătorii bătrâni ai PSD. Când au început să urle că nu merită să trăiască. Că o să îi îngroape de vii. Când au prins un bătrânel beţiv şi i-au dat câteva picioare în burtă pentru câteva înjurături. Băieţii fini, cu facultăţi. Nu, mulţumesc. Aşa ceva eu nu pot susţine”, conchide autorul.

Hărțuirea premierului în vestul țării, la Giarmata, a fost organizată de „Inițiativa Timișoara”. Cea care cu câteva zeci de ore înainte organizase și un grup de întâmpinare de după țarcuri a „elitelor” venite la Sibiu. Pe la Cluj și Arad, același scenariu. Nu au fost „ieșenii”, „clujenii” sau „timișorenii”, cum ne spune media aservită, încercând să manipuleze publicul că TOȚI locuitorii acestor mari orașe subscriu într-o veselie unor astfel de manifestări. Ci grupuri organizate, strânse la semnal.  Măi băieți și fete cu destin artistic ratat… De unde ați apărut, din „minutele de ură” descrise în „1984”?

N-are nimeni treabă cu cine votați voi. E o țară liberă. Atât, doar, că aduceți aminte de momentele în care țara asta își lua din plin talpa bolșevismului pe grumaz. Și că, prin ceea ce faceți, vă calificați ca urmași direcți ai brigăzilor comuniste de agitație artistică! Implicit, instalați cu sârg spectrul unei țări din ce în ce mai puțin libere. E bine așa? Eu nu cred!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Veterani ROMÂNI, decorați de Slovacia pe care au eliberat-o de naziști
Slovacia, etern recunoscătoare pentru eroismul Armatei Regale Române, care a dat lupte grele pentru eliberarea ...