MILKSHAKE-urile de la McDONALD’S ar putea fi “interzise” în Marea BRITANIE, dacă au peste 300 de calorii

Marius Ghilezan ACTUALITATE SOCIAL

MILKSHAKE-urile de la McDONALD’S ar putea fi “interzise” în Marea BRITANIE, datorită noilor reglementări privind consumul de zahăr, notează http://twistedfood.co.uk

În încercarea de a împiedica oamenii să consume produse nesănătoase, guvernul britanic a introdus anul trecut o taxă pe zahăr. Asta înseamnă că băuturile cu zahăr adăugat vor deveni mai scumpe.

Acum, MILKSHAKE-ul de la McDonalds – AKA, tratamentul preferat al britanicilor împotriva mahmurelii – ar putea fi în curând istorie din cauza obiectivelor propuse de guvernul britanic de reducere a CONSUMULUI de zahăr.

Citeşte şi: CARBURANȚI / Puterea de cumpărare a românilor s-a dublat de la guvernarea BOC

Porţia mare de milkshake cu vanilie  de la McDonald’s are în prezent  436 de calorii și conține 18 linguriţie mici de zahăr, spune site-ul specializat. Ar fi cel mai puţin caloric dintre cele vândute de Pizza-Hut, Harverster şi Toby Carver. 

SHAKE-urile nu trebuie să depăşească limita de 300 de CALORII

Conform noilor legi propuse, astfel de produse ar trebui să conţină doar 300 de calorii pe porție.

Profesorul de medicină cardiovasculară de la Universitatea Queen Mary din Londra şi preşedinte al “Action Sugar”, Graham MacGregor, a declarat: „Aceste băuturi foarte calorice, dacă sunt consumate zilnic, pot face copiii obezi şi să sufere de carii dentare inacceptabile.” Cercetătorul susţine că a descoerit „niveluri groteşti de calorii şi de zahăr,” potrivit BBC.

Citeşte şi: Coca&Cola a plătit MEDICI şi CERCETĂTORI pentru a minţi consumatorii

Grupul „Acțiunea privind zahărul” solicită interzicerea freakshakes-urilor și a milkshake-urilor care conţin mai mult de 300 de calorii, informează postul naţional britanic de televiziune.

„Caloriile din aceste milkshake-uri ar trebuie să fie reduse imediat sub 300/ porție,” a mai spus profesorul, conform surselor citate.

Toby Carvery Unicorn Freakshake conţine 38 de linguriţe de zahăr şi are 1280 de calorii

Freakshake-urile au fost inventate în Australia, dar au devenit din ce în ce mai populare în Marea Britanie în ultimii ani, mai ales datorită aspectelor vizuale, fiind des distribuite în social-media.

Toby Carvery Unicorn Freakshake este făcută cu înghețată aromată de struguri și zmeură, bucăți de jeleu de coacăze negre, lapte, cremă frișcă proaspătă, fiind învelită cu bezea, dropsuri și bucăţi de prăjituri de migdale.

Compania Mc Donald’s a declarat postului public BBC că și-a luat în serios responsabilitățile nutriționale, s-au angajat că va respecta programul de reducere a zahărului, de asemenea, promiţând că nu se vor mai adresa copiilor în campaniile privind shake-urile.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Brigada n-o murit, num-un pic s-o hoginit
Greșește Dex online când deschide explicația pentru „brigadă de agitație artistică” printr-o paranteză în care ...