Cioloș sare la Iohannis

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Dacian Cioloș l-a atacat dur în timpul unei manifestări electorale de la Timișoara pe cel care l-a făcut prim-ministru. Liderul alianței USR-PLUS spune despre Klaus Iohannis că este un „președinte fără soluții”. Nici Parlamentul nu a scăpat de șarja critică a lui Cioloș.

„E timpul să recunoaștem că statul român nu funcționează la potențialul său maxim. Un Parlament rău intenționat și un Președinte fără soluții pun statul într-un echilibru precar(…) Cred că viitoarea Constituție a României trebuie să precizeze foarte clar o responsabilizare a guvernării. Președintele și Guvernul trebuie să lucreze împreună, dar pentru asta președintele țării trebuie să-și asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele unuia ca Dragnea, tu ca președinte trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a susținut la Timișoara fostul premier nominalizat de Klaus Iohannis.

Citește și: DACIAN CIOLOŞ, cândva: “LIVIU DRAGNEA îmi e AMIC”

Discursul lui Dacian Cioloș de la Timișoara nu a surprins doar prin schimbarea evidentă de poziționare față de Klaus Iohannis, ci și prin felul în care acesta înțelege Constituția, pe care ar schimba-o. „Vom crea și mecanismele necesare dizolvării Parlamentului atunci când e cazul (…) Crede Parlamentul la un moment dat că președintele a greșit și trebuie suspendat? Bine. Dar dacă pierd referendumul, acești oameni din Parlament care au suspendat președintele trebuie să respecte voința poporului și să plece ei acasă”, susține Cioloș.

Potrivit Constituției, Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării, fiind și principala instituție prin care este exercitată suveranitatea națională.

Loading...
loading...

One Comment

  1. Pingback:Cioloș sare la Iohannis – gandeste.57studio-dev.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Rețea de trafic de migranți, destructurată în vestul țării
Polițiști de la Combaterea Crimei Organizate, mascați și ofițeri DGA au descins, luni dimineață, în ...