LAUDER, în flăcări / “Acordarea compensațiilor pentru EVREI, ar fi o victorie postumă pentru Adolf Hitler”, a spus Morawiecki

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL

Polonia nu vrea să acorde compensații evreilor pentru proprietățile confiscare în cel de-al doilea război mondial. Primul ministru Mateusz Morawiecki, liderul PIS, a provocat furia comunităţii, afirmând că, în calitate de victimă a invaziei şi ocupării de către Germania nazistă în războiul din 1939-1945, Poloniei nu ar trebui să i se impute obligaţii financiare în furnizarea plăţilor compensatorii pentru evrei, informează Reuters, potrivit Agerpres.

”Dacă se ajunge vreodată la acest punct, la această injustiţie oribilă, dacă victima şi călăul fac schimb de locuri, ar fi un abuz la adresa tuturor principiilor fundamentale de drept internaţional şi ar fi, de asemenea, o victorie postumă a lui Hitler”, a spus vineri Mateusz Morawiecki.
La Auschwitz, situat în Polonia, au fost arși în crematorii cei mai mulți evrei.

Citește și:  Polonia, fără vize în SUA de la anul! Ambasadorul american le promite asta!

Preşedintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald S. Lauder, i-a cerut şefului executivului polonez să retracteze comentariile respective, pe care Lauder le-a calificat drept ”alarmante până la extrem şi reprobabile”.

Morawiecki s-a apărat marţi, declarând presei că afirmaţiile sale au fost scoase din context.

Premierul a aparținut mișcării anticomuniste. El se află de mai mult timp în război cu Germania și pretențiile sale exagerate.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Lovitură de KO pentru Klaus Iohannis: „Sunt convins că aroganța și lipsa ta de caracter le vei plăti în acest an”!
Fostul liberal de calibru Aristotel Căncescu îi pune fără menajamente „oglinda în față” președintelui Klaus ...