Transfer de bani fără comision pentru românii din străinătate

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Ministrul Finanţelor a anunțat marți că românii care trăiesc în străinătate vor putea transfera, în curând, bani în ţară fără plata comisioanelor. Eugen Teodorovici a declarat că acest lucru se va întâmpla prin sucursale CEC Bank ce vor fi deschise în străinătate.

„ S-a discutat de foarte mult timp despre posibilitatea unui mecanism de transfer mult mai facil al fondurilor pe care românii plecaţi în afara ţării le trimit către ţară, către familii, către copii, către părinţi şi atunci prin intermediul CEC-ului se va lansa foarte curând un pachet de măsuri care să vizeze deschiderea de sucursale (…) O să fie cu impact foarte bun, sunt măsuri pe care românii le aşteaptă de foarte mulţi ani. Partea care ne bucură este aceea că, undeva la final de mai, iunie, acest lucru se va şi concretiza, astfel încât să fie încă un sprijin pentru cei care au decis pentru motive obiective şi sperăm temporar să fie departe de cei dragi”, a declarat Teodorovici într-o conferință de presă susținută în județul Suceava.

Citește și: O nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie

Ministrul Finanțelor susține că în studiu se află și alte măsuri prin care vor fi create facilităţi pentru românii care muncesc în afara ţării.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Profesor român, DECORAT de guvernul Japoniei
Constantin Chiriac, fondatorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai prestigioase ...