Pavelescu: Protocolul este unul istoric și pune în operă principiile enunțate de Iuliu Maniu

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, spune că semnarea protocolului cu PSD nu face decât să pună în operă principiile formaţiunii enunţate de Iuliu Maniu. Mai mult, Pavelescu susține că parteneriatul cu social-democrații este unul gândit pe termen lung și se bucură că „pentru prima dată de la aderarea României la UE, PNŢCD va avea o voce în Parlamentul European”.

„În urmă cu două luni am semnat un protocol cu preşedintele Liviu Dragnea, l-aş numi istoric, pentru prima oară în ultimii 30 de ani cele două partide semnează un document politic. Mi s-a reproşat că am încălcat linia partidului. Nici vorbă, eu am pus în operă principiile PNŢCD, care au fost enunţate de Iuliu Maniu. Ele sunt foarte simple: democraţie desăvârşită, morală creştină, patriotism luminat şi demnitate socială. PNŢCD-ul nu putea accepta o structură parastatală, ocultă, coordonată de preşedintele României în secret cu serviciile secrete, care să controleze întreaga societate şi întreaga clasă politică, cu cătuşele pe masă”, a declarat Pavelescu la Brăila, potrivit Agerpres.

Citește și: Nemoianu: Pactul electoral dintre PSD și PNȚCD, o ocazie istorică pentru România

El a precizat că, urmare a pactului semnat între partidul său şi PSD, legat de susţinerea acordată la alegerile europarlamentare, PNŢCD are un membru pe un loc eligibil pe lista candidaţilor social-democraţi.

„Acest protocol nu este unul de conjunctură, discuţiile cu preşedintele Dragnea au început în urmă cu doi ani, iar colaborarea cu PSD este proiectată să fie pe un termen mai lung. PNŢCD a reuşit să propună pe lista PSD un candidat în persoana lui Cristian Terheş, pe poziţia a patra. Pentru prima dată de la aderarea României la UE, PNŢCD va avea o voce în Parlamentul European, ceea ce nu e puţin lucru, este un lucru extrem de important pentru noi”, a completat Pavelescu.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Fiica Regelui Mihai va fotografia România frumoasă. Începe cu bisericile și mănăstirile!
Principesa Sofia a României, a patra fiică a Regelui Mihai, a început un proiect fotografic, ...