Ce zicea Klaus Iohannis în 2009: Referendumul mi s-a părut inutil

Valentin Borcea Uncategorized

În 2009, președintele de atunci, Traian Băsescu, lansa un referendum în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Românii au fost întrebați atunci dacă vor un parlament unicameral și 300 de parlamentari. Erau întrebări cu o mare doză de populism, apărute pe fondul nemulțumirii românilor față de activitatea legislativului.

Fiind și în același timp cu votul prezidențial, era și un mecanism pentru Traian Băsescu ca să-și atragă simpatizanții la urne. Analiștii au interpretat referendumul și ca răzbunarea lui Traian Băsescu pe Parlamentul care votase să-l suspende în 2007.

sursa: EvZ

În 2009, Klaus Iohannis era primar al Sibiului. Dar, mai mult decât atât, fusese propus de PSD, PNL, UDMR și minorități ca să devină noul șef al Guvernului. Era „premierul de la Grivco”. Dar Traian Băsescu l-a respins pe edilul Sibiului, iar Klaus Iohannis s-a „răzbunat” în ziua votului, când a participat doar la scrutinul prezidențial.

„Referendumul mi s-a parut inutil” a spus Klaus Iohannis după ieșirea din secția de vot, potrivit HotNews. Înainte de asta, în aceeași declarație, primarul Sibiului spusese că votul este foarte important, deoarece așa participă oamenii la procesul democratic. Practic, s-a contrazis singur în câteva secunde.

În 2009 și în 2019, referendumurile sunt consultative, cu o mare doză de populism și inițiate de un președinte aflat în campanie electorală pentru un nou mandat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Valea Uzului | Viceprimar UDMR, luat de poliție! Percheziții la primărie și acasă
Laszlo Antal, viceprimarul comunei Sânmartin, jud. Harghita, a fost dus la poliție pentru audieri în ...