MOTIVUL pentru care ungurii au acoperit crucile eroilor români! Comunicatul autorilor!

Valentin Borcea ACTUALITATE OPINIE POLITIC SOCIAL

Extremiștii maghiari care au acoperit crucile eroilor români îngropați în cimitirul de la Valea Uzului au spus că nu au vrut să jignească românii. În schimb, au vrut să dea o palmă UDMR, pentru că a permis ridicarea crucilor acolo. Evident, au perpetuat minciuna că în acel cimitir internațional nu sunt români, ci doar unguri. Au acuzat primăria din Dărmănești, care s-a ocupat de amenajarea crucilor și troiței, că falsifică istoria și românizează forțat totul.

Mai hilar, extremiștii au spus că ungurii sunt „băștinași” în Transilvania. Cum poate fi băștinaș un popor migrator rămâne nexplicat. „Noi, ungurii nu mergem în Caracal să construim în mijlocul orașului o catedrală neogotică pe bani publici cu scopul de a schimba imaginea orașului și să-i falsificăm istoria” a scris autorii gestului care a scandalizat toată România. Comunicatul, trimis acum în română, a fost dat în ungurește acum o săptămână. Le-a luat atâtea zile să traducă o pagină de text din ungară în română. Absolut uluitor!

Pe scurt, extremiștii susțin că UDMR nu face cu adevărat nimic pentru comunitatea maghiară, ci doar urmărește să obțină voturi.

BUDAPESTA a pus gaz pe foc în situația de la cimitirul Valea Uzului

Comunicatul integral:

Declarație protest civic.
Scopul acțiunii noastre de a înfolia crucile amplasate ilegal în cimitirul onorific din Valea Uzului era suspendarea funcționalității lor până la finalizarea litigiilor legale.

Salutăm cu respect decizia primăriei Dărmănești de a opri inaugurarea crucilor programată pe data de 17 mai. Nici noi, ungurii nu mergem în Caracal să construim în mijlocul orașului o catedrală neogotică pe bani publici cu scopul de a schimba imaginea orașului și să-i falsificăm istoria. Așadar, stimați frați români, vă rugăm, ca nici voi să nu faceți asta, aici, la noi acasă, în România.
Trebuie înțeles odată pentru totdeaunea, că România este și al minorității maghiare, care au trăit și trăiesc aici de secole, fiind băștinașii ai acestor meleaguri, și cel mai bine ar fi dacă acțiunile majoritarilor, care intenționează să redefinească totul ca fiind românesc, ignorând legile acestei țări și neținând cont de bunul simț, încălcând acordurile interstatale, să ia sfârșit.

Situația nefastă din Valea Uzului ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru comunitatea minoritară, care poate aștepta sprijin de la alții, ci trebuie să aibă grijă de bunurile comunității.

Sperăm din toată inima, că hotărârea consiliului local din Dărmănești de a amâna inugurarea crucilor nu este rezultatul unei înțelegeri între ALDE și UDMR, de genul „domnilor, opriți inaugurarea până la alegeri, pe urmă faceți ce vreți, noi vrem doar voturile ungurilor ardeleni”. Mai degrabă, am dori să sperăm că Atotputernicul UDMR va păzi cimitirul și după alegeri, nu doar acum, când cerșesc voturile minoritarilor. Sperăm, că toate partidele, care reprezintă interesele comunității maghiare din România își vor găsi vocea și vor începe să susțină interesul comunității maghiare.

Și sperăm din toată inima, că acei membrii ai comunității maghiare, care și-au întors spatele UDMR-ului, vor dori să se implice în rezolvarea acestei situații rușinoase și nu vor sta cu mâinile în sân, holbându-se la impotența partidului, care a dus la o serie de evenimente, demne să aducă rușine ambelor națiuni.

Ne-am săturat deja de atitudinea pasivă față de problemele comunității maghiare, lăsate nerezolvate, și nu am dori, ca abuzurile din Valea Uzului să fie încă una din această listă. Însă, având în vedere că UDMR nu este în stare nici măcar să lupte pentru legitimitatea unei inscripții bilingve banale, dar de care se folosește în perioada campaniei electorale, ne arătăm îngrijorarea față de incompetența lor, și rugăm toți cetățenii de etnie maghiară din România să ceară transparență în rezolvarea problemelor, și să nu se mulțumească cu poveștile de succes absurde rostite de către reprezentanții UDMR, cu care încearcă să manipuleaze și să demobilizeaze societatea civilă, ca apoi să-și vadă de treabă, adică, să continue nu facă nimic în ciuda banilor publici de care beneficiază, iar apoi să se plângă în gura mare, că în România e imposibil să obții rezultate.

Cerem reprezentanților să colaboreze cu societatea civilă, și sperăm, că nu va trebui să ascultăm încă o dată acele cuvinte, care aduc rușine reprezentanților locali, care susțin, că critica venită din partea societății civile descurajează oficialitățile în desfășurarea activitățiilor lor. Iar dacă într-adevăr, dânșii se consideră și se văd incompetenți, îi rugăm ca la selectarea reprezentanților, să ia decizii pe baza competențelor și pregătirii profesionale ale candidaților, și nu pe baza relațiilor de rudenie și al spiritului de gașcă.

Cerem reprezentanților comunității maghiare să nu se mulțumească cu soluții superficiale, în procesul de soluționare a problemelor să participe și profesioniști din domeniu, deoarece că un partid atât de bine integrat în sistemul politic românesc, nu are cum să piardă un asemenea caz.

Să nu uităm, că UDMR este un partid stabil, care se bucură de o finanțare stabilă din partea guvernului, și singurul, care, datorită reglementărilor în vigoare a reușit să obțină situația de monopol în ceea ce privește reprezentarea intereselor comunității maghiare.
Dorim, ca UDMR-ul să nu abuzeze de această poziție și să nu stea cu mâinile în sân, văzându-și doar de propriile interese. Și ni se pare că nici procedurile administrative prin care teritoriul a trecut în gestiunea comunei Dărmănești prin retrasarea hotarului de județ nu prea sunt în regulă…

Loading...

2 Comments

  1. Somnul ratiunii naste monstri care daca sunt deresati bine papa galiceste devin criminal de periculosi. Problema e ca totul se desfasoara conform planului si e respectat de autoritati si conducatorii statului care sunt mari lobbysti ai intereselor strainilor nu ale romanilor

  2. O simplă decizie de exhumare şi identificare a osemintelor dată de o instanţă judecătorească -că maghiarii şi secuii tot invocă mereu legea şi justiţia iar aceasta înseamnă că se vor supune deciziei, că, de, legea este mai presus de toate- ar rezolva în cea mai mare parte pe baza matricolei aflate asupra rămăşiţelor pământeşti ale acelor eoi înhumaţi acolo- majoritatea identităţii şi apartenenţei acestora…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Prezenţă la vot. Ora 9,00 / La câte voturi poate fi validat REFERENDUMUL?
Din primele date publicate de BEC, fără a avea pretenţia de medie ponderată, cu o ...