Dăncilă: Nu demisionez. Românii au încredere în acest guvern. Opoziţia să depună moţiune de cenzură

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut aseară din nou demisia guvernului. Viorica Dăncilă a replicat ferm: “Nu demisionez!” „Românii au încredere în guvern. S-a votat pentru europarlamentare, nu s-a votat pentru parlamentare. Dacă într-adevăr se vrea demiterea Guvernului, se depune moţiune de cenzură. Dacă trece, atunci Guvernul pleacă”, a afirmat Viorica Dăncilă.

„Categoric nu. Domnul preşedinte Iohannis m-a obişnuit cu acest mod de abordare, cred că e a douazecea oară când cere demisia premierului şi a  Guvernului. Asta nu înseamnă că noi spunem da. Guvernul poate cădea în urma unei moţiuni de cenzură, prin votul Parlamentului. Dacă se întâmplă aşa, atunci trebuie să respectăm votul Parlamentului. Dacă nu, vom continua guvernarea, vom continua să venim cu măsurile pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare”, a afirmat Dăncilă la Antena 3.

Citeşte şi: BEC, rezultate parţiale: PNL: 26,80%, PSD: 23,39%, USR-PLUS: 21,40%

Întrebată dacă este de părere că e posibil ca o moţiune de cenzură să treacă, Viorica Dăncilă a răspuns: „Greu de spus, greu de spus, dar eu am încredere că nu va trece şi spun acest lucru pentru că una este votul pentru alegerile europarlamentare, una este majoritatea pe care o avem în Parlamentul României şi eu cred că o moţiune nu va trece. Acum să vedem dacă opoziţia vine cu un program, pentru că dacă depune moţiune de cenzură trebuie să vii şi cu un program de guvernare, şi cu un candidat de prim-ministru. Să vedem dacă opoziţia poate face acest lucru şi dacă poate coagula o majoritate în Parlamentul României”.

Loading...
loading...

One Comment

  1. Stimata doamna Premier Viorica Dancila,

    Ma bucur ca nu demiteti, va felicit pentru curaj! Va doresc sanatate si utere de munca, doresc sa va repliati, sa nu cedati! Nu va scriu mult, dar doresc sa va spun sa nu cumva sa taiati acum salariile „nesimtite” ale parlamentarilor, asa cum va propune opozitia. Ei doresc sa nu mai aveti cvorum pentru a vota alte legi, ordonante, dar, mai ales pentru a-i intarata pe parlamentarii PSD prin taierea indemnizatiei si a nu mai sustine Guvernul actual! Este o manevra ordinara, nesustinand si taierea salariilor nesimtite ale magistratilor (cu mult mai mari!), ci numai pe cele ale parlamentarilor. Mai amanati. Poate n-ati putut cuprinde toate emisiunile (consilierii dv.) de ieri, eu am prins acest amanunt. A fost intrebat de multe ori reprezentantul SRI+plus de ce doresc sa ceara in Parlament taierea indemnizatiilor numai a parlamentarilor, nu si taierea din salariile magistratior, dar, n-a raspuns! As vrea sa ramaneti in continuare, iar la alegerile viitoare, sa castige PSD_UL! O simpatizanta!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Iohannis, un glonț rece în picior și o suflare fierbinte în ceafă
La această oră, zâmbetul larg cu care a intrat în direct după închiderea urnelor Klaus ...