Dăncilă: Alții negociază funcții în UE, la noi se discută de dărâmarea guvernului

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Premierul Viorica Dăncilă a avertizat că România iar va pierde trenul din cauza discuțiilor interne parazitare. Astăzi, la Bruxelles, a început primul summit UE dedicat alegerii noilor șefi de instituții europene. Mai precis, a început târguiala pe sinecuri bine plătite.

Șefa Guvernului de la București a tras un semnal de alarmă că România iar riscă să rămână pe dinafară, deoarece politicienii români sunt captivați de alte teme. Mesajul a venit după BPN și înainte de CEX.

Avem nevoie de stabilitate în această perioadă. Deținem președinția rotativă. Toate privirile din statele membre sunt îndreptate asupra României. În timp ce noi vorbim de dărâmarea guvernului, alții negociază funcțiile de președinți de instituții europene la Bruxelles. Eu cred că dacă vrem să dăm dovadă toți de responsabilitate, trebuie să vedem ceea ce putem obține pentru țară.

Marți se discută cine va fi președintele Comisiei Europene, cine va fi susținut pentru Consiliul European, cine va fi susținut pentru președinția Parlamentului European. Iar noi, în loc să participăm la asftel de discuții care ar fi foarte bune pentru România, noi încercăm să ducem lupta internă la cote maxime și să trecem în derizoriu momente atât de importante pentru noi.

Donald Tursk a propus să includă cele cinci posturi principale (președinții CE, PE, BCE, Consiliu și șeful diplomației) într-un mare pachet, astfel încât să rezolve tot la summitul din iunie. „Nu vreau să pierdem trei luni ca să obținem consens” a spus polonezul.

„A început târguiala pe funcții” – concluzia presei europene după summitul de la Sibiu

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marian Munteanu: Stranie dictatură!
Fostul lider al Pieței Universității, Marian Munteanu, comentează satiric pe facebook condamnarea „dictatorului Dragnea”. El ...