Paradeală britanică? Liderul pro-Brexit, chemat la tribunal!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Boris Johnson, fost ministrul de Externe al Marii Britanii și potențial viitor Premier al Regatului Unit, a fost chemat la tribunal. El a fost acuzat de abuz în serviciu în timpul campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Procesul a fost deschis de un activist de 29 de ani pentru rămânerea în UE, care a strâns 200.000 de lire prin „crowdfunding”.

În prezent, Boris Johnson este favorit să îi ia locul Theresei May pentru funcția de premier. Este unul dintre cei mai vocali lideri pro-Brexit și un critic al modului în care guvernul de la Londra a gestionat până acum aceastp situație.

THERESA MAY a anunțat când pleacă din fruntea Guvernului! Un fost ministru îi vrea deja locul!

Boris Johnson este acuzat că s-a folosit pe mijloacele pe care le avea în virtutea calității de primar al Londrei și parlamentar ca să susțină că Marea Britanie dă 350 de milioane de lire săptămânal la Bruxelles și că banii vor ajunge în sistemul public de sănătate după Brexit. Această afirmație, scrisă cu litere mari, albe, pe un autocar roșu, a devenit unul dintre simbolurile taberei care a militat pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

„Democrația are nevoie de lideri responsabili și onești în funcții publice. Comportamentul potențialului inculpat Boris Johnson a fost atât iresponsabil cât și necinstit. A fost, spunem noi, penal.” a spus avocat activistului care l-a dat în judecată pe fostul ministrul de Externe.

În schimb, avocatul lui Boris Johnson a spus că tot cazul este unul politic, menit să oprească ieșirea Marii Britanii din UE și să submineze voința oamenilor exprimată la referendum.

O audiere preliminară va avea loc la Westminster Magistrates’ Court, înainte ca procesul să ajungă la un tribunal al Coroanei.

În Marea Britanie are loc în prezent o cursă pentru înlocuirea Theresei May în fruntea Partidului Conservator și Guvernului. Boris Johnson, din tabăra radical pro-Brexit, era favorit!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cioabă, în locul lui Dragnea
Liviu Dragnea a fost înlocuit din funcția de deputat cu următorul candidat de pe listele ...