Conflict diplomatic ROMÂNIA – UNGARIA pe marginea scandalului din Cimitirul din Valea Uzului

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC Principal

Conflictul legat de cui aparțin eroii din Cimitirul din Valea Uzului ține agenda discuțiilor diplomatice dintre Ungaria și România blocată.

De ziua Eroilor, peste 2000 de români au vrut să intre în cimitir. Forțele de ordine nu i-au lăsat.

Citește și:  (VIDEO) Noi VIOLENŢE în cimitirul din Valea Uzului. Un oficial maghiar acuză barbarismul românilor

Jandarmeria Română informează printr-un comunicat că structurile M.A.I., distribuite în jurul cimitirului din Valea Uzului, au adoptat măsuri preventive pentru detensionarea situației și protecția tuturor participanților.

Dosar penal pentru cei care au rupt gardul CIMITIRULUI DIN VALEA UZULUI

“După terminarea manifestației, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la fata locului, respectiv distrugerea porții de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum și în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și a identificării persoanelor implicate.

Precizăm totodată că pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice, deși au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situații care să impună intervenția în forță sau alte măsuri speciale”, transmite, vineri, Jandarmeria.

Citește și:  Slovacia a interzis intonarea imnului UNGARIEI pe teritoriul său! Budapesta, în spume!

Primarul din Dărmănești (județul Bacău), Toma Constantin, a explicat cum s-a desfășurat scandalul de joi de la cimitirul internațional din Valea Uzului. Toma Constantin acuză Jandarmeria Română de faptul că nu a fost în stare să gestioneze momentul în care românii au vrut să intre în cimitir. El a spus că la ora 17 era planificată intrarea ROMÂNILOR în cimitir. Și că Jandarmeria a blocat.

Primarul care este membru ALDE SUSȚINE că maghiarii au sosit la chemarea președintelui Consiliului Județean Harghita.

Disputa dintre cele două comunități, Sânmartin de Harghita și Dărmănești de Bacău e veche din 1994, când maghiarii au hotărât că e un cimitir exclusiv al eroilor maghiari din primul război mondial.

Primarul din Dărmănești a obținut de la Ministerul Culturii și Identității Naționale un ajutor financiar de 60.000 de lei anul trecut pentru a crea o parcelă a eroilor români. Maghiarii susțin că primarul din Dărmănești a aranjat crucile și a pus steagul Uniunii  Europene ilegal.

Disputa a escaladat. Ministrul de externe Peter Szijiarto l-a chemat la consultări pe  Marius Lazurcă, ambasadorul român de la Budapesta. Acesta nu s-a prezentat, susțin surse oficiale din România.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Theresa May, cea mai recentă victimă a Brexit! Azi pleacă din fruntea conservatorilor
Theresa May pleacă astăzi de la șefia Partidului Conservator, pe care l-a condus în ultimii ...