Theresa May, cea mai recentă victimă a Brexit! Azi pleacă din fruntea conservatorilor

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Theresa May pleacă astăzi de la șefia Partidului Conservator, pe care l-a condus în ultimii trei ani. Adică intră în vigoare demisia pe care a anunțat-o acum două săptămâni. Totuși, ea nu pleacă și din fruntea guvernului. Cel puțin, nu acum. Șefa guvernului britanic a spus că cel mai mare mare regret al ei va rămâne faptul că nu a scos țara din UE.

Demisia Theresei May deschide cursa pentru alegerea unui succesor. Până acum, cel puțin 11 parlamentari conservatori au anunțat că vor candida pentru șefia partidului. Favoriți sunt fostul ministru de Externe și primar al Londrei, Boris Johnson, din aripa radicală pro-Brexit, și Michael Gove, actualul ministru al Mediului, din tabăra moderată pro-Brexit.

Începutul sfârșitului pentru Theresa May

Numărul exact îl vom știi abia luni, când au loc înscrierile oficiale în cursă. Apoi, începând de joi, 13 iunie, până pe 20 iunie, parlamentarii conservatori vor vota succesiv, până când vor mai rămâne în cursă doar doi candidați. Aceștia vor fi votați de membri Partidului Conservator din toată țara. Astfel, noul lider ar urma să fie anunțat în săptămâna 22-26 iulie. El sau ea va deveni automat și noul premier al Marii Britanii.

Theresa May a spus că va rămâne în fruntea guvernului până când va fi sigură că succesorul ei se bazează pe o majoritate în Camera Comunelor.

Viitorul premier va avea o misiune foarte grea, să facă din Brexit o realitate. Uniunea Europeană a dat răgaz Marii Britanii până la 31 octombrie. Până atunci, Parlamentul britanic trebuie să voteze un acord de Brexit, executivul să renegocieze cu Bruxelles-ul sau, varianta din ce în ce mai plauzibilă, să se hotărască asupra unei ieșiri fără acord (no deal).

Predecesorul Theresei May, David Cameron, și-a distrus cariera politică deoarece a convocat referendumul pentru ieșirea din UE. El spera ca britanicii să-și reconfirme dorința de a rămâne în blocul comunitar.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Iohannis nu îndeplinește criteriile pe care le cere altora!
Klaus Iohannis a respins astăzi, formal, nominalizarea lui Titus Corlățean, pentru postul de vicepremier pentru ...