VIORICA DĂNCILĂ și-a impus zdrobitor voința în cadrul ședinței CEx PSD: congres pe 29 iunie

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a propus organizarea rapidă a Congresului pentru alegerea președintelui. A avut de partea sa o majoritate categorica in CEX PSD. Congresul se va organiza rapid pe 29 iunie.

Surse din partid au spus ca au fost 34 de voturi in favoarea propunerii lui Dancilă, 4 voturi contra si 4 abtineri.

Paul Stănescu a demisionat

 Graba a nemulțumit o serie de lideri. Paul Stănescu și-a dat demisia din funcția de președinte executiv interimar, având o viziune diferită despre parcursul etapelor viitoare. Mai întâi organizarea Congresului pentru schimbarea statutului și desemnarea candidatului pentru alegerile prezidențiale, iar mai apoi, în perioade de liniște, un alt Congres pentru alegerea conducerii, era propunerea sa.

Candidatul la prezidențiale va fi ales într-un Congres ulterior, afirmă surse din interiorul partidului.

Fiind întrebat dacă va candida la conducerea partidului, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că acum e preocupat de Moțiunea de cenzură și de organizarea parlamentarilor.

Gabriela Firea a declarat că a votat împotriva propunerii pentru că ea consideră că un congres nu se poate face “pe picior, pe un colț de masă.” În perioada 29 iunie nu va putea fi prezentă, fiind supusă unei noi operații.

Deputatul Cătălin Rădulescu a spus că vorbește în numele intelectualilor din PSD și că i se pare nefiresc să fie dați unii oameni de valoarea la o parte pentru că erau etichetați ca oamenii lui Liviu Dragnea: “noi am fost mai mereu oamenii PSD.”

Profilul viitorului candidat la președinție va fi făcut în urma unor sondaje.

Mai întâi alegerea conducerii și mai apoi candidatul

Marian Oprișan se va ocupa cu programul politic al Congresului din 29 iunie.

Din declarația de după CEX,jurnaliștii au înțeles de la Viorica Dăncilă că programul de guvernare va suferi modificări pentru a se adresa și altor categorii sociale.

Încă nu și-a anunțat nimeni candidatura la postul de președinte al PSD.

„Trebuie să ne ducem guvernarea la capăt”

După ședință, Viorica Dăncilă a postat pe pagina de facebook un mesaj:

”Am avut o dezbatere constructivă astăzi în ședința CEx și mulțumesc colegilor pentru implicare. Mi-aș dori ca toată lumea să înțeleagă că deciziile în Partidul Social Democrat se vor lua întotdeauna cu votul majorității, în forurile statutare, prin consultări și dialog. Avem oameni de valoare în PSD, facem o echipă bună și trebuie să ne ducem guvernarea la capăt și să ne pregătim pentru alegerile viitoare.

Avem datoria de a veni în fața românilor cu o analiză a rezultatului la europarlamentare care să fie transpusă în mod corect în modificări ale programului de guvernare și, în perspectiva alegerilor prezidențiale, cu un program politic coerent și o conducere legitimă care să coordoneze și să își asume aceste alegeri.” a scris premierul și președintele interimar al PSD pe Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Eugen Teodorovici, viitor COMISAR EUROPEAN? Vezi ce portofoliu ar viza!
Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Bruxelles lista cu portofolii de comisar european vizate de ...