Prințul Philip al Marii Britani a împlinit 98 de ani! Vezi cele mai memorabile gafe ale sale!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Prințul Philip al Marii Britanii, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a împlinit astăzi 98 de ani. El este decanul de vârstă al nobilimii europene.

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, s-a născut la 10 iunie 1921 în insula grecească Corfu. La naștere, el a fost Prinț al Greciei și Danemarcei. Tatăl lui a fost Prințul Andreas, al patrulea fiul al Regelui George I al Greciei, primul monarh de la Atena din dinastia daneză Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. Mama lui a fost Principesa Alice de Battenberg, o strănepoată a Reginei Victoria.

La nici doi ani, Prințul Philip și toată familia sa pleacă în exil în Franța, alungați din țară după căderea monarhiei grecești. Micul Philip este trimis întâi la o scoală americană din Paris. Apoi, în 1928, este înrolat la o școală din Marea Britanie, locuind cu bunica lui maternă, Victoria Mountbatten.

În 1939, când era cadet la școala navală britanică Darmouth, o cunoaște pe viitoarea lui soție. Philip avea 18 ani iar Elisabeta doar 13, dar se îndrăgostește instant de tânărul prinț grec. Căsătoria lor va avea loc abia după război, în 1947. Înainte de mariaj, Philip renunță la titlurile grecești, ia numele de familie din partea mamei, Mountbatten și este făcut Duce de Edinburgh de socrul său, George al VI-lea.

În 1952, suveranul britanic moare la doar 57 de ani iar fiica lui cea mare devine Regina Elisabeta a II-a la doar 26 de ani. Asta înseamnă că Philip a devenit Principe Consort al Marii Britanii, primul în 91 de ani, de la moartea lui Albert, soțul Reginei Victoria.

Prințul Philip a fost și încă este principalul susținător al Reginei Elisabeta a II-a. Până s-a restras din viața publică, în 2017, a avut 22,219 evenimente solo. Dar nu toate au mers conform planului. Gafele Prințului Philip au rămas legendare. Acestea sunt câteva dintre cele mai memorabile conform The Telegraph:

 • Femeile britanice nu știu să gătească (1966)

 • Cu ce faci gargară, cu pietre? (lui Tom Jones, 1969)

 • Declar chestia asta deschisă, indiferent ce e chestia asta (în Canada, 1969)

 • Toată lumea spunea că trebuie să avem mai mult timp liber. Acum se plâng că sunt șomeri (în timpul recesiunii din 1981)

 • Dacă are patru picioare și nu e un scaun, dacă are două aripi și zboară, dar nu e un avion și dacă înoată și nu e un submarin, cantonezii l-ar mânca (1986)

 • Cum țineți localnicii suficient de mult timp departe de băutură ca să dea testul de condus? (despre scoțieni, 1995)

 • Dacă mai stați mult timp aici, o să faceți ochi oblici (unor studenți britanici din China, 1986)

 • Nu ești aici de mult timp, nu ai burtă mare (unui expat britanic din Budapesta, 1993)

 • Copiii se duc la școală pentru că părinții lor nu îi vor acasă (către Malala Yousafzai, tânăra pakistaneză împușcată în cap de talibani pentru că s-a dus la școală, 2013)

 • Dacă acel individ ar fi reușit să o răpească pe Anne, ea i-ar fi făcut viața un calvar (despre un terorist care în încercat să o răpească pe Prințesa Anne, 1974)

 • Dacă nu trage bășini sau dacă nu mănâncă fân, nu o interesează (despre Prințesa Anne)

 • Când un bărbat deschide ușa mașinii pentru soția lui, este fie o mașină nouă, fie o soție nouă (despre căsnicie)

 • De unde ai luat pălăria aia? (Reginei, la încoronoare)

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Arme de asalt ultramoderne, produse în România!
Uzina Mecanică Plopeni, una dintre fabricile de armament cu tradiție în România, și italienii de ...