Regele Mihai și Regina Ana se căsătoreau acum 71 de ani!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

La 10 iunie 1948, Regele Mihai își unea destinele cu Principesa Ana de Bourbon-Parma, devenită Regina Ana a României. Ceremonia a avut loc la Atena, deoarece suveranul român era în exil, fiind alungat din țară de ocupația comunistă.

Regele Mihai și-a cunoscut viitoarea mireasă la Londra, în noiembrie 1947, când a participat la nunta Principei Moștenitoare Elisabeta a Marii Britanii cu Prințul Philip de Grecia și Danemarca.

Tânărul monarh român se înrudea atât cu mirele cât și cu mireasa. Regele Mihai a cunoscut-o pe Principesa Ana de Bourbon-Parma cu ocazia unui dineu.

În interviul de la „Profesioniştii“, regina povestea că l-a întâmpinat ca un soldat. Regele a spus, ulterior, că a fost un coup de foudre.

„Când am ajuns, am urcat la apartamentul unde ştiam că stă mama. Am intrat şi am văzut-o pe regina Elena, pe ducesa de Aosta, sora ei şi pe mama. De vorbă cu ele, în picioare, era un tânăr în uniformă… Cum nu ieşisem de multă vreme din armată, în loc să fac o reverenţă, am luat poziţie de drepţi şi l-am salutat lovind călcâiele ca un soldat!“ a spus Regina Ana, citată într-un articol pe pagina Familiei Regale.

S-au plăcut, s-au împrietenit iar după o săptămână, Regele i-a cerut mâna.

Eram în maşină şi el a ales momentul de a-mi cere mâna într-un mod original. Eram la volan, aşa că ne-am adresat cuvintele care ne promiteau unul altuia fără să ne privim în faţă, doar drumul şerpuitor din faţa noastră… Toată viaţa noastră asta am făcut: umăr la umăr, ne-am ajutat unul pe altul şi am fost complici, fără să ne uităm unul la altul, ci privind amândoi, ca o singură fiinţă, drumul şerpuitor din faţa noastră“, mărturiseşte regina Ana în volumul „Nunta de Diamant“.

După acest moment, Regele Mihai se întoarce în România, spre surprinderea totală a comuniștilor care controlau aproape totul. Pe 30 decembrie 1947 se pune în aplicare și ultima etapă a planului de subjugare a țării. Trupe comuniste înconjoară Palatul Elisabeta, unde locuiau Regele și Regina-Mamă, iar Groza și Dej amenință cu executarea a 1000 de tineri dacă Regele nu semnează actul de abdicare. La 3 ianuarie 1948, Regele Mihai pleacă din România cu trenul regal și ajunge la Lausanne, unde începe viața în exil.

Regele Mihai și Regina Ana s-au căsătorit la Atena

Suveranul român a mai întrebat-o încă o dată pe aleasa inimii lui dacă vrea să-i fie alături în exil, și răspunsul a fost tot da. Pregătirile pentru nuntă au fost foarte complicate. Regele Mihai era ortodox iar Principesa Ana, catolică, așa că trebuia acordul Papei. Regina Elena și Principesa Margareta, mamele viitorilor miri, au mers la Vatican să-l roage pe Suveranul Pontif să accepte mariajul, dar acesta nu și-a dat binecuvântarea.

Până la urmă, nunta a avut loc la 10 iunie 1948 la Atena, unde domnea unchiul Regelui Mihai și fratele Reginei Mama Elena, Regele Paul al Greciei.

Regele Mihai a purtat o uniformă de Mareșal al Aviației Regale Române, pe care erau puse decorații românești și grecești. Regina Ana a purtat tiara cu meandre grecești (Greek Key Tiara), cumpărată de Regina Maria de la sora ei și dăruită apoi Reginei Elena cu prilejul nunții cu Regele Carol al II-lea. Aceasta este ultima tiară aflată în posesia Familiei Regale a României.

Printre invitații la nuntă s-au numărat Prințul-Moștenitor Constantin al Greciei, viitorul Regele Constantin al II-lea, și Principesa Sofia a Greciei, viitoarea Regină Sofia a Spaniei prin căsătoria cu Regele Juan Carlos.

Regele Mihai și Regina Ana, cel mai longeviv cuplu regal român

Nunta nu a fost recunoscută de Biserica Catolică până în 1966, când la Monaco a avut loc și o ceremonie catolică.

La 10 iunie 2008, la București și la Castelul Peleș, a fost sărbătorită Nunta de Diamant, la 60 de ani de la căsătorie. A fost atunci primul jubileu regal desfășurat cu zeci de invitați din străinătate, omagiat de mii de români și privit la televizor de sute de mii de concetățeni.

La 10 iunie 2013, Majestățile Lor au celebrat, într-un cadru privat, Nunta de Safir, adică 65 de ani de căsătorie. Regele și Regina sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.

Regele Mihai și Regina Ana a fost căsătoriți 68 de ani, până la moartea Reginei în 2016.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
MUNGIU – PIPPIDI: “Plahotniuc e e un model despre cum pot serviciile noastre secrete să conducă o țară”
În Republica Moldova există la ora actuală două guverne, unul condus de Maia Sandu şi ...