Armata Roșie asupritoare, începutul sovietizării României! Raport din septembrie 1944!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a dat o nouă palmă poporului român și un șut adevărulul istoric. În cadrul recepției organizațe pe 12 iunie la ambasadă cu prilejul Zilei Naționale a Federației Ruse, a fost pregătită și o galerie foto cu titlul „Eliberarea României de către Armata Sovietică în 1944”. 

Titlul este o pervertire grotească a adevărului istoric. România, prin gestul curajos făcut la 23 august 1944 de Regele Mihai și de politicienii democrați, s-a rupt singură de alianța nefastă cu Germania nazistă. Asta nu a permis trupelor sovietice să intre ca armată de ocupație în România, în afară de un colț din nordul Moldovei și Basarabiei.

Ambasada Rusiei continuă manipularea istoriei pentru „albirea” Armatei înroșite de sânge

Când a ajuns Armata Roșie la București, orașul era deja eliberat de naziști. Eliberarea țării a fost făcută de Armata Română. La 25 octombrie, de ziua de naștere a Regelui Mihai, era ultima bucată de pământ românesc, orașul Carei. Operațiunea a fost gândită drept cadou de la Armată pentru Suveran.

Deși Armata Roșie nu a intrat ca inamic în România, s-a comportat ca atare. Valeri Kuzmin a susținut că soldații sovietici au primit ordine clare că nu jefuiască nimic, să nu rechiziționeze nimic din teritoriile „eliberate”. Ambasadorul rus a spus că oricine spune altceva este victima a manipulărilor americane. Doar că adevărul e fix pe dos!

„Politica din prezent a rușilor este să permită armatei să jefuiască și să distrugă complet și definitiv sistemul economic românesc. După aceea, țăranii și muncitorii s-ar confrunta cu foamete iar Guvernul nu va putea face nimic pentru a ameliora haosul care ar rezulta.” 

Prezentul document, datat 26 septembrie 1944, provine din arhivele OSS (predecesoarea CIA) și a ajuns la vremea aceea pe masa președintelui Roosevelt. 
Este un mesaj redactat de agenții americani de la București, după o discuție cu Ioan Mocsony-Stârcea, Mareșalul Curții Regale, participant al evenimentelor de la 23 august și cel mai apropiat prieten al Regelui Mihai de la vremea aceea. 
Redăm integral traducerea documentului iar anexate sunt copii ale documentelui original. 

Biroul pentru Servicii Strategice
Washington D.C. 
26 septembrie 1944
Memorandum pentru Președinte

Tocmai am primit din partea reprezentanților noștri din România următorul raport, pe care îl considerăm de interes pentru dumneavoastră:
“Am petrecut 3 ore cu Stârcea, Mareșalul Curții, la București, 19 septembrie. Starcea este un tânăr excepțional de 33 de ani, care reprezintă una dintre cele mai distinse familii românești. Potrivit lui Georgescu (sub-secretarul de Stat român pentru Economia Națională) Starcea este emotiv și tinde să tragă concluzii pripite fără să aibă toate informațiile. Georgescu a mai spus că Starcea face greșeala de a exclude persoane de la audiențe cu Regele Mihai, deși este vital pentru cel din urmă să se întâlnească cu personalități din toate mediile și să-și facă mulți prieteni. În convorbirea mea cu Starcea, el a schițat situația din România similar cu modul în care au făcut-o Nicolescu Buzești și Georgescu (vezi memorandumul către Președinte din 22 septembrie 1944). Sumarul lui este următorul: 

1) Recrutări masive ajută la creșterea Partidului Comunist Român, până acum slab. Elemente “golănești” din fosta Gardă de Fier aderă în număr foarte mare și chiar “intelectualii” cochetează cu cauza comunistă. Sunt antrenate trupe de șoc iar comuniștii români sunt înarmați. 

2) S-au pus în funcțiune cantine pentru săraci iar proviziile medicale de la Crucea Roșie Română sunt date comuniștilor, ca să fie distribuite. Acest lucru este o încercare de creștere a prestigiului partidului și de a încuraja simpatia cu cauza rusească. 

3) Organizatori comuniști ruși, printre ei fiind și multe femei vorbitoare de română, au intrat în fabric și uzine și au organizat mitinguri. Au îndemnat muncitorii să facă sindicate și pun întrebări legate de facilitățile medicale și recreaționale, despre salarii și despre orele de muncă. 

4) Casele de la țară ale celor bogați sunt arse și jefuite de către trupele rusești iar hambarele și alte instalații agricole au suferit. Tractoarele și utilajele au fost furate, ceea ce înseamnă că țăranii nu vor putea munci și mânca în această iarnă. 

5) Căile ferate din România sunt trecute la ecartamentul rusesc, ca materialul rulant românesc să nu mai poată fi folosit pentru traffic comercial. Rușii distrug liniile de telegraf și de telefon. 

6) Pătrașcanu, șeful Partidului Comunist din România, care de la abolirea Cominternului, a afirmat mereu că este un dârz susținător al Dinastiei Regale și că este preocupat mereu de bunăstarea Regelui, tocmai s-a întors de la Moscova; este singurul membru al guvernului care nu a depus jurământul față de Regele Mihai. În schimb, a dezvoltat o atitudine vocală pro-sovietică și este o problemă de securitate la ședințele de guvern când se discută chestiuni legate de Rusia. 

Stârcea a făcut următoarele deducții, pe baza celor considerate mai sus.

Jafurile comise de trupele rusești pot fi, fără îndoială, controlate și că soldații nu au drepturi depline atunci când intră pentru prima oară într-o țară bogată și civilizată, după ce au venit din țara lor devastată (la devastarea căreia a ajutat și România).

Politica din prezent a rușilor este să permită armatei să jefuiască și să distrugă complet și definitiv sistemul economic românesc. După aceea, țăranii și muncitorii s-ar confrunta cu foamete iar Guvernul nu va putea face nimic pentru a ameliora haosul care ar rezulta.

Oamenii vor fi duși în pragul disperării iar Partidul Comunist va acuza ”politicienii” că nu sunt în stare să se descurce cu problemele, că nu vor să protejeze poporul și că nu sunt în stare să ofere o guvernare stabilă. La limita disperării, oamenii se vor întoarce către comunism iar Partidul Comunist va prelua puterea. 

Monarhia va fi discreditată, fiind numită o unealtă a politicienilor și bogaților ce trebuie abolită. Va urma un plebiscit pe modelul celor din Statele Baltice, atunci când ele au votat 99,99% să intre în URSS. 

Comentariile mele: 
1) Starcea, excepțional și de succes, a trăit în Anglia și a intrat în serviciul diplomatic ca student al lui Titulescu. A fost în misiune 5 ani la Geneva și a fost la Secretariatul Ligii Națiunilor de acolo. Tinde să exagereze lucrurile. 
2) Când exagerează în acest caz, a pus accent pe dificultățile cu rușii iar concluziile sale sumbre nu sunt împărtășite pe deplin de Buzești și Georgescu. Acesta din urmă, deși îngrijorat, simte că situația cu rușii se îmbunătățește. Deducerile făcute de Starcea sunt demne de luat în seamă deoarece este, probabil, cel mai apropiat prieten și consilier al Regelui. 
3) Toți românii, mai puțin comuniștii, sunt derăbdători să ia legătura cu Statele Unite și Marea Britanie și așteaptă sosirea membrilor american și britanic ai Comisiei de Control.

Semnat
William J. Donovan
Director

(documentul original, pe pagina 2)

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Prima probă că DACIAN CIOLOȘ e “out” pentru președinție
Potrivit unor surse, Dacian Cioloș ar intenționa să candideze pentru președinția grupului ”Renew Europe”, al ...