Gabriela Zoană: 7 IDEI pentru redresarea PSD

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Europarlamentarul PSD, Gabriela Zoană, propune pe blogul său 7 idei pentru redresarea partidului după eşecul de la europarlamentare.

1. Înțelegerea comportamentului, nevoilor și dorințelor generației Millennials

Pe viitor, una dintre prioritățile Partidul Social Democrat ar trebui să fie clădirea unei relaţii mai strânse cu generația Millennials. Această generație a fost crescută în ideea că opinia lor contează. Pentru tineri, independența financiară și luarea deciziilor sunt definitorii pentru dobândirea fericirii. Căsătoria sau achiziționarea unei case reprezentau o stare de deplină dezvoltare pentru generația părinților noștri pe vremea când aceștia erau tineri. Vremurile s-au schimbat! Nu pare că spun nimic nou, însă rezultatul votului demonstrează că nu prea s-a înțeles această stare de noutate a societății.

Tinerii, înainte de a deveni doctori, ingineri, profesori sau avocaţi, sunt oameni preocupaţi de progresul societăţii, care vor să își facă vocea auzită. Adolescenții verifică orice informație în online, fără să conteze întotdeauna dacă sursa este una sigură sau nu. De multe ori, această atitudine îi poate face nerăbdători față de cursul firesc al progresului.

citeşte şi: Raport oficial: Ungurii au vandalizat intenționat cimitirul Valea Uzului

Conform Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, 42% dintre votanții PSD au peste 65 de ani, 28% au între 51 și 65 de ani, 17% între 36 și 50 de ani, iar 13% sunt tineri. După cum s-a putut observa și la recentele alegeri, procentul tinerilor care au votat PSD este scăzut, însă pe viitor această situație trebuie redresată. În acest sens, PSD-ul ar trebui să analizeze atent care sunt cu adevărat nevoile, dorințele și aspirațiile spre care tinerii tind și să fie alături de ei, recunoscându-le adevărata valoare și adevăratul potențial pe care îl dețin. Toate aceste lucruri ar putea fi realizate printr-o comunicare eficientă care să li se adreseze direct. Dar pentru asta trebuie să se înțeleagă că politicile pentru tineri se fac cu tineri, pentru că atunci când seniorii decid ce le-ar trebui tinerilor, răspunsul celor care nu se fac auziți va răsuna la vot.

Citeşte şi: Dăncilă nu ascultă de IOHANNIS. DĂ OUG pentru PRIMĂRIA condusă de un PNL-ist

Loading...
loading...

One Comment

  1. oare cand scapam de taranimea proletara care are mai multe deplome decat scoale si fara colegi,cu educatie de port,taverna,bordel,satra si marginimePrecum :Basecu,Iohannis,EBA,Coldea,Kovesi,Buda,Macovei,Preda,Becali,Vanghelie……..de peste 70 de ani au navalit in orase si sata,sapa si tot sapa si inca nu s-au dumirit ca din beton si asfalt nu poti face gradina si din curve gospodina.Este p0lina administatia nationala,Centrala si locala da verii lor buni din cuscrii vitregi.Acum ei stau la bloc,au plasme,net,apa dar put,….cum se face daca parunzi pe o scara pute a hazna.Doar ei e aceia care veneau din sat si se pisau in fata prispei,mancau si-si aruncau resturile tot in fata prispei,se laiau si aruncau laturile tot in fata prispe,ca acum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CE semnifică OCHELARII DE HIPSTER ai “bunicului” GIGEL ŞTIRBU?
Deputatul PSD Liviu Pleșoianu l-a ironizat pe Gigel Știrbu, parlamentarul liberal care a citit ieri ...