Gabriela Zoană: 7 IDEI pentru redresarea PSD

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

5. Identificarea electoratului către care se comunică

Deși campania electorala PSD a fost construită pe un dialog decent, pozitiv, au existat anumite puncte care, pe viitor, ar putea fi îmbunătățite în ceea ce privește partea de comunicare. Un exemplu: Partidul Social Democrat se mândrește cu creșterea salariilor, măsuri excelente care au redresat agricultura românească, au dus la creșterea nivelului de trai etc.; totuși, anumite mesaje privind reușita acestor măsuri nu au fost recepționate de către români așa cum ar fi trebuit.

De ce s-a întâmplat acest lucru?

Poate pentru că strategia de comunicare a PSD nu a țintit persoanele care au contat cu adevărat la acest scrutin, prin urmare mesajul politic nu a ajuns la alegători, în special la cei tineri și la cei din diaspora. Mai mult, a comunica mai bine cu electoratul nu înseamnă a comunica mai bine doar în timpul campaniei electorale, ci a comunica bine mereu. Și consider că este la fel de important cine și cum comunică, drept urmare diversificarea paletei de comunicatori ar putea fi o soluție bună. Ceea ce am observat în această campanie și, din păcate, m-a dezamăgit a fost refuzul unor persoane care aveau autoritatea prin natura funcției să comunice, însă au refuzat categoric expunerea (cu toate acestea sunt în continuare promovate). Cum se spune în popor ,,la plăcinte înainte, la razboi înapoi”. A crede că măsurile bune nu au nevoie de o comunicare bună este o greșeală. A crește salariile sau a sprijini tinerii fără să comunici avantajele acestor acțiuni este o greșeală pe care au taxat-o la vot exact cei cărora le-au fost crescute salariile și cei care au fost sprijiniți.

6. Problemele de imagine trebuie tratate cu seriozitate

PSD nu poate funcționa corespunzător ca un partid politic majoritar, decât dacă se bucură de încredere și susținere din partea alegătorilor. Așadar, scopul este ca partidul să fie perceput în mod corect, ca o organizație politică viabilă, de încredere, care știe cum să gestioneze resursele și problemele societății, care inspiră siguranță și asigură securitate națională.

Orice problemă de imagine trebuie tratată imediat, cu folosirea mai multor categorii de  resurse, în cel mai drastic mod. În orice democratie sănătoasă, disciplina este unul dintre ingredientele de bază ale succesului.

7. Acordarea unei atenții mult mai mari mediului online

Făcând trimitere la ceea ce am amintit anterior despre generația Millennials, o generație care trăiește în universal digital și care va reuși să provoace schimbări sociale, consider că una dintre cele mai importante direcții pe care PSD ar trebui să le vizeze este strâns legată de sfera online-ului.

În societatea actuală, mediul online a înflorit într-un mod spectaculos. Succesul în alegeri al oricărui actor politic depinde foarte mult de strategiile de imagine şi de conţinut utilizate în online pentru perioada electorală. Mai mult decât atât, campaniile de comunicare în cadrul rețelelor sociale ( Facebook, You Tube, Instragram etc.) reprezintă un avantaj deosebit pentru a testa opinia publică sau pentru a introduce anumite teme de dezbatere. Tocmai de aceea, acestea ar trebui valorificate mai mult pentru că permite interacțiunea cu toți consumatorii virtuali, comunicarea fiind considerată adeseori la fel de autentică ca  cea directă. Astfel, din punctul meu de vedere, modul de comunicare în mediul online nu trebuie să mai fie atât de rigid, ci mai degrabă calibrat pe publicul țintă.

În loc de concluzie

Alegerile europarlamentare au trecut, dar lecția pe care ne-a oferit-o electoratul nu trebuie uitată. Încă sunt învățăminte care trebuie trase, încă sunt lucruri care nu se spun direct.

 

 

Loading...

One Comment

  1. oare cand scapam de taranimea proletara care are mai multe deplome decat scoale si fara colegi,cu educatie de port,taverna,bordel,satra si marginimePrecum :Basecu,Iohannis,EBA,Coldea,Kovesi,Buda,Macovei,Preda,Becali,Vanghelie……..de peste 70 de ani au navalit in orase si sata,sapa si tot sapa si inca nu s-au dumirit ca din beton si asfalt nu poti face gradina si din curve gospodina.Este p0lina administatia nationala,Centrala si locala da verii lor buni din cuscrii vitregi.Acum ei stau la bloc,au plasme,net,apa dar put,….cum se face daca parunzi pe o scara pute a hazna.Doar ei e aceia care veneau din sat si se pisau in fata prispei,mancau si-si aruncau resturile tot in fata prispei,se laiau si aruncau laturile tot in fata prispe,ca acum.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CE semnifică OCHELARII DE HIPSTER ai “bunicului” GIGEL ŞTIRBU?
Deputatul PSD Liviu Pleșoianu l-a ironizat pe Gigel Știrbu, parlamentarul liberal care a citit ieri ...