N-are prieteni? | De ziua lui, Iohannis cheamă opoziția să-i semneze ACORDUL

Valentin Borcea ACTUALITATE OPINIE

Klaus Iohannis își face un cadou de ziua lui care pare desprins din visele unui despot din Asia Centrală. La chemarea lui, partidele de opoziție vor veni la Cotroceni să-i semneze mult-trâmbițatul acord politic pentru viitorului României. Mai bine semnau toți pe o felicitare și i-o dădea profesorului sibian.

Deci Iohannis vrea de ziua lui iluzia puterii iar PNL, USR, Pro România și PMP sunt încântați să-i ofere acest dar. Acestea sunt formațiunile politice care vor veni astăzi la Cotroceni să-și pună iscălitura pe pactul național emanat din referendumul din 26 mai.

Semnaterele acestui document creat în laboratorul de fizică al lui Klaus Iohannis acceptă, de bună voie, să renunțe la ideile proprii. Va fi suficient să repete orice li se spune de la Bruxelles. Obediență și supunere, dictează locatarul de la Cotroceni.

Opoziția îi va cânta în strună lui Iohannis de ziua lui

  • „Revizuirea legilor justiției, inclusiv a ordonanțelor de urgență prin care au fost modificate, în deplin și strict acord cu avizele Comisiei de la Veneția, a Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni, precum și a rapoartelor Comisiei Europene și GRECO.
  • Adoptarea modificărilor aduse Codului penal și Codului de procedură penală numai cu respectarea deplină a recomandărilor Comisiei de la Veneția și Comisiei Europene.
  • NOI, semnatarii acestui acord politic național, ne angajăm ca în toate luările publice de poziție și în acțiunile întreprinse să sprijinim aprofundarea integrării în Uniunea Europeană ” (documentul întreg aici)

Obediență și supunere, dictează locatarul de la Cotroceni. Nici nu contează că acele avize invocate sunt consultative. NU, ce se zice de la Bruxelles este literă de lege! Nu se permit abateri. Ce contează că însuși președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a spus că euroscepticismul nu e rău.

De ce dau cu FLIT la Referendum?

„Trebuie să facem diferența între eurosceptici și anti-europeni. Cu siguranță, nu este nimic rău dacă ai o doză sănătoasă de scepticism față de activitățile de zi cu zi ale UE. Eu devin eurosceptic cel puțin o dată pe zi” a spus fostul premier luxemburghez pentru Bild am Sonntag, citat de Politico. 

Prin comparație, uitați ce a spus premierul Poloniei, când țara lui a fost criticată mai rău decât România, vizavi de reforma în justiție pe care a inițiat-o executivul de la Varșovia: “Polonia este o ţară mândră. Vă rog să nu ne daţi lecţii despre astfel de lucruri. Ştim foarte bine cum să ne guvernăm instituţiile. Fiecare stat al Uniunii Europene are dreptul să-şi adapteze sistemul judiciar la propriile tradiţii.”, a spus Mateusz Morawiecki. 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Şerban Nicolae a anunţat că vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale
Şerban Nicolae a şocat azi colegii din CEx. Potrivit informațiilor de presă, liderul senatorilor PSD ...