Tăriceanu: Iohannis, un trântor solemn, un politician – creație de laborator

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Călin Popescu-Tăriceanu îl atacă dur pe Klaus Iohannis, după semnarea chiar de ziua președintelui a pactului de după referendumul pentru justiție.

Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou ”instituțional”: și-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează.

În fapt, România are la Cotroceni un trântor solemn, un politician – creație de laborator care nu a pus nicio piatră la eșafodajul european, a fost plantat de alții în capul mesei, dar încearcă să-și aroge acum meritele altora.

Șeful Senatul a amintit că Iohannis, din funcția lui de primar al Sibiului, nu a făcut nimic pentru integrarea României în UE, ci doar a profitat de ce au făcut alții. Acum, este de părere liderul ALDE, fostul edil încearcă să se portretizeze drept singurul garant și protector al României europene.

Dl.Iohannis nu a făcut nimic pentru integrare! Alții au făcut-o. Guvernele din perioada președintelui Emil Constantinescu, guvernul Năstase, guvernul pe care eu l-am condus, pe ele a apăsat răspunderea integrării României în NATO și UE. Pe atunci, dl. Iohannis era un primar din Sibiu care nu făcea decât să profite de generozitatea guvernului pe care l-am condus și să-și croiască drum electoral pe banii alocați de noi Sibiului, capitală culturală europeană.

Azi, fostul primar se crede vreun Churchill ori Nelson Mandela al României; crede că parcursul european al țării stă strict în augusta sa persoană și împrăștie, între două navete la Bruxelles și un palton trântit nervos pe capota mașinii, minciuni toxice despre ”cei care vor să scoată țara din UE”.

Călin Popescu-Tăriceanu a reamintit că niciun partid sau politician serios nu a vorbit despre scoaterea României din UE și că asemenea fapte există doar în mintea lui Iohannis.

Ca unul care mi-am pus semnătura pe documentul de aderare a României la UE, nu am de gând să accept lecții de europenism de la unul care stă mai mult prin munți ori prin străinătate decât la locul de muncă. Și care a fost și el prezent la ceremonia de aderare sus pomenită. E drept, ca invitat al guvernului altei țări. – a încheiat șeful Senatului mesajul postat pe pagina sa de Facebook. 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
PONGO i-a întins LĂBUŢA Papei Francisc în VIZITA din România. Vezi câtă tandreţe!
O fotografie de la vizita Papei Francisc în România a stârnit valuri de lacrimi pe ...