De la Plaha la Putin | Moscova, „mulțumită” de noul guvern moldovean

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Rusia se arată „mulțumită de soluționarea pașnică a crizei politice din Republica Moldova”, potrivit unui comunicat de presă al ministerului rus de externe, citat de Radio Chișinău.

Rusia se așteaptă de la noul guvern de la Chișinău măsuri constructive pentru a promova cooperarea ruso-moldovenească în diferite domenii, precizând că Moscova este deja gata pentru asta.

Moscova crede că printre cele mai importante provocări ale noii guvernări sunt rezolvarea problemelor urgente în sfera democratizării proceselor politice interne, precum și dezvoltarea socio-economică a țării, a mai spus aceeași sursă.

Reamintim că noua coaliție de guvernare din Republica Moldova, formată din pro-europeni și pro-ruși, este supranumită alianța Kozak, după numele vicepremierului rus Dmitri Kozak, trimisul special al lui Vladimir Putin în Moldova.

Acesta a venit personal la Chișinău săptămâna trecută, că să ajute la formarea unui guvern. A adus cu el și un plic cu instrucțiuni, printre care și federalizarea Republicii Moldova.

Mulți analiști se tem că, o dată cu plecarea lui Plahotniuc și PDM de la guvernare, Igor Dodon și socialiștii lui, oamenii loiali ai Kremlinului, vor încerca să scoată și joc și blocul pro-european ACUM.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Imigrant român, ales primarul unui oraș din Germania
Octavian Ursu, un român de 51 de ani, a fost ales primarului orașului german în ...